Demirtaş İçin Bir Fezleke Daha

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke düzenlenerek Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Demirtaş İçin Bir Fezleke Daha
Fezlekede Demirtaş'ın Rusya ziyareti dönüşü Atatürk Havalimanı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik olarak “Basın yolu ile hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarını işlediği belirtildi.

ŞİKAYETÇİ VATANDAŞLAR MÜŞTEKİ OLDU

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz 24 Aralık tarihinde Rusya ziyareti dönüşü Atatürk Havalimanı'nda yaptığı konuşma üzerine Bursa'da oturan 9 vatandaş Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulunmuştu.

Şikayete konu dilekçe suç yeri nedeniyle Bakırköy Adalet Sarayı'na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Nafiz Özkalay, yasama dokunulmazlığı bulunan Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlayarak, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

Fezlekede, BİMER'e şikayette bulunan 9 vatandaş müşteki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu mağdur, Selahattin Demirtaş da şüpheli sıfatı ile yer aldı.

Fezlekede 26. Dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili olan Selahattin Demirtaş'ın Rusya ziyareti dönüşü 24 Aralık 2015 tarihinde Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yaptığı hatırlatıldı.

Fezlekede, 9 vatandaşın BİMER'e verdikleri şikayet dilekçesinde Demirtaş'ın Rusya ziyareti dönüşü yaptığı konuşmada halkın içinde kin, nefret duyguları yarattığı, bölücülük yaptığı, her türlü olumsuzluğu yayma gayreti içinde olduğu, vatan hainliği derecesinde beyanlarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldukları ve dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettikleri belirtildi.

TBMM'DEN YASAMA DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI KARARININ ALINMASI

Demirtaş'ın soruşturmaya konu açıklamalarına yer verilen fezlekede, şu ifadeler yer aldı:

Açıklamadaki sözleri ile T.C. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'na halk nezdinde küçük düşürücü, onların onur ve saygınlığını zedeleyecek ifadelerde bulundu. Cumhurbaşkanı ve Başbakana karşı hakaret suçlarını işledi. Ayrıca TCK 216/1 maddesinde yer alan 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçunu işledi.

Bu beyanları halen, her gün şiddetli şekilde gerçekleşen terör eylemleri göz önüne alındığında, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkma halinin varlığının aşikar olduğu, şüphelinin böylece müsnet suçları işlediği ve halen 1 Kasım 2015 tarihli seçimlerde İstanbul 1. Bölge Mellitvekili seçilerek milletvekili olduğu anlaşılmaktadır.

Milletvekili olan Demirtaş'ın Anayasa'nın 83. maddesi gereğince yaşama dokunulmazlığı bulunduğu hatırlatılan fezlekede, “Müsnet suçları işlediği anlaşılan ilgili hakkında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83. maddesi gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden yasama dokunulmazlığının kaldırılması kararının alınması gerektiği görüş ve kanaatiyle fezleke ve ekleri ilişikte sunulmuştur" denildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.