MHP lideri Devlet Bahçeli, daha önce parti içinde kavgalı oldukları isimlerle barışırken yeni dönemde iki isimle arasına büyük mesafe koydu. Bu isimlerden aday yapmadığı Sinan Ogan’ı şimdi de ihracını istiyor. Şimdi biraz geriye gidelim.

Daha önceki MHP Kurultaylarında karşısına aday olan Prof. Ümit Özdağ ve Koray Aydın’la farklı zamanlarda uzlaşma yoluna gitti. Daha önce ve 2013’teki kurultayda Bahçeli’nin karşısına aday olarak çıkan Koray Aydın’ı 2011 seçimlerinde aday göstererek parlamentoya taşınmasını sağladı. Bahçeli, bir dönem MHP’ye üye bile yapılmayan Prof. Ümit Özdağ’ın da 7 Haziran 2015 seçimlerinde Gaziantep’ten aday gösterilmesine zemin hazırladı.

AKŞENER VE OGAN’LA YILDIZI BARIŞMADI
Bahçeli, iki önemli isimle barış sağlarken, 2015 seçimlerinde ise yeni “düşmanlar” belirledi. İstanbul’dan yeniden milletvekili seçilen Meral Akşener’e yönelik çirkin iftirada sessiz kalma yoluna giderken yeni açıklamaları ile aralarının ne kadar soğuk olduğunu ortaya koydu. MHP lideri, seçim öncesinde tavır koyduğu Sinan Ogan’a yeni müeyyideler uygulama hazırlığında. Bahçeli, Sinan Ogan’ın partiden ihracı için düğmeye bastı.

İHRACA BU TWİTLER SEBEP OLDU
Aday gösterilmeyen Sinan Ogan’ın ihracına giden yolu ise seçimin ilk gününde attığı twitler etkili oldu. Sinan Ogan, attığı twitinde, “Türk Milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk Dünyasının göz bebeği İstanbul'da HDP'nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?” kullandığı ifadesi ise bardağı taşıran damla oldu.

İhracı için düğmeye basıldıktan sonra ise “Hakkımızda Devlet vermiş fermanı, ferman padişahın Ülkücü gönüller bizimdir” diye bir twit attı ve Dadaloğlu’nun bu sözlerinin yer aldığı türküyü paylaştı. Türkçe’yi çok düzgün kullandığı bilinen Ogan, “Devlet” kelimesini büyük yazması halinde doğrudan Devlet Bahçeli’nin anlaşılacağından hareketle her kelimenin ilk harfini büyük yazdı.