Konya’da önceki gece bir yolcu otobüsü geri manevra yaparken halk arasında ‘Garip’ olarak bilinen ve sokaklarda yaşayan yaşlı adama çarptı. Tekerleğin altında ezilen talihsiz adam olay yerinde can verdi. Aynı zamanda ‘Poşetli Dede’ olarak da bilinen ölen yaşlı adamın üzerinden bir parça ekmek ve çok sayıda poşet çıktı. Ölüm haberinin ardından bazı kişiler, sosyal paylaşım sitesi üzerinden ‘Konya’nın Garip’ini yalnız bırakmayalım. Halk olarak cenazesine sahip çıkalım” diyerek örgütlendi.

CENAZESİ TESLİM EDİLMEDİ

Morga kaldırılan Mehmet Keleş’in cenazesini almak için İstanbul ve Ankara’da yaşayan bazı kişilerin “Yeğeniyiz” diyerek Konya Emniyeti’yle temasa geçtiği belirtildi. Çorum’dan bir yakınının gelerek cenazeyi almak istediği ancak savcının birinci dereceden yakın olmadıkları gerekçesiyle Keleş’in cenazesini teslim etmediği öğrenildi. 15 günlük süre zarfında birinci dereceden yakınlarının başvurmaması halinde “Poşetli Dede”nin kimsesizler mezarlığına defnedileceği ifade edildi.

GERÇEK ADI MEHMET KELEŞ

Yıllardır Konya’da sokaklarda yaşayıp dilenen yaşlı adamın kimliğiyle ilgili araştırma yapan polis, ilginç sonuçlara ulaştı. Kimilerine göre atom mühendisi, kimilerine göre kimya mühendisi, kimilerine göre ise ODTÜ’den terk olan ‘Garip’in aslında 75 yaşındaki Mehmet Keleş olduğu belirlendi. Vanlı olarak bilinen Keleş’in, aslen Çorum’un bir köyünden olduğu, 1976 yılında eşinden ayrıldığı ve ilk olarak gittiği Ankara’da ODTÜ civarında uzun süre dilendiği, “ODTÜ’den terk” iddialarının bu nedenle ortaya atıldığı tespit edildi. Ancak ilkokul diplomasının bile olmadığı öğrenildi. 

KONYA'DAN YÜREKLERİ DAĞLAYACAK HABER!

1978 yılında Konya’ya geldiği tespit edilen Mehmet Keleş’in dilenerek kazandığı paraları bir esnafın bankaya yatırttığı belirlendi. Keleş’in, iki ayrı banka hesabında toplam 1 milyon 580 bin lira parası olduğu ortaya çıkarıldı. Konya polisinin Mehmet Keleş’in diğer bankalarda da hesabının olup olmadığını ve mal varlığını araştırdığı belirtildi. Gözaltına alınan otobüs sürücüsü Mustafa B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.