Diode lazer, Türkçe ifadesiyle ütüleme işlemi hakkında detaylı bilgiler aktaracağız. Türkiye’de çok eski olmamakla beraber aslında yeni de sayılmayan bu lazer tedavi yöntemi en çok tercih edilenler arasında. Hayatımızda bizimle beraber ömür boyu yanımızda olan istenmeyen tüylerimiz oldukça inatçıdırlar. Günümüzde artık kadınlar kadar, erkeklerde bu inatçı tüylerle uğraşır oldu. Kurtulmak için denediğimiz bir çok yöntem arasında sir ağda, jiletle traş yapmak hatta makine ile kısaltmak var. Maalesef bu yöntemlerin can sıkıcı bir tarafı var. O da tekrar tekrar çıkıyor olması. Buna çözüm olarak geliştirilen lazer tedavi, tercih edilen yöntemler arasından en iyisi. Çünkü tekrardan tüy oluşma ihtimali en aza indirgeniyor.

Diode (Diyot) lazer yönteminin diğer lazer işlemlerine göre teknik olarak farkı uzun dalga boyu vererek daha diplere ulaşmasıdır. Böylece tüylerin azalmasında büyük ölçüde etkisi bulunmaktadır. Genelde açık tenliler için tercih edilse de aslında koyu tenlilerde uzun dalga teknolojisinden faydalanabiliyor. Kısaca koyu tenliler de bu yöntemi kullanarak oldukça başarılı sonuçlar alabilirler.

OLUMLU YAN ETKİLERİ

·         Koyu tenlilerde bile etkili olması.

·         Diğer lazer yöntemlerine göre tercih edilebilir olması.

·         Tüylerde büyük derecede azalmalar olması

OLUMSUZ YAN ETKİLERİ

·         Daha fazla ağrı hissedilmesi.

·         Leke ve çatlak oluşturma riski.

·         Seans sıklığının tüy durumuna göre artış göstermesi.

Diode Lazer’den böylece bahsetmiş olduk. Siz lazer yaptırmaya karar verirseniz mutlaka uzman kişiler eşliğinde yaptırmalısınız. Böylece yan etkilerinin olumsuz olanlarıyla daha az karşılaşırsınız.