Diyarbakır’da Bombalı Araçla Saldırı

Diyarbakır'da hain saldırı! PKK’lı teröristler bugün akşam saatlerinde, polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'daki bombalı saldırıda 13'ü polis 14'ü sivil olmak üzere 27 kişinin de yaralandığını açıkladı. İşte bölgeden gelen son dakika haberleri..

Diyarbakır’da Bombalı Araçla Saldırı
Diyarbakır'da Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında düzenlenen terörist saldırıda 7 polis şehit oldu, 13'ü polis olmak üzere 27 kişi yaralandı.

UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATTILAR


Saldırı, merkez Bağlar İlçesi’nin kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa karayolu üzerindeki Bağcılar Mahallesi’nde bugün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır’a başka illerden takviye olarak gelen polisleri taşıyan Çevik Kuvvet’e ait zırhlı midibüs, Evrim Alataş Caddesi üzerinde kavşağı döndüğü sırada, teröristler yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada midibüs büyük hasar gördü. Bomba yüklü araç parçalanırken çevredeki binaların camları kırıldı.

Saldırının duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda ambulans, takviye polis ekipleri ile itfaiye sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla kentteki olay yerine en yakın resmi ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırının meydana geldiği bölge polis ekipleri tarafından güvenlik şeridi ile kapatıldı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

7 ŞEHİT 13'Ü POLİS 27 YARALI VAR

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'daki terör saldırısının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini, patlamada 7 polisin şehit olduğunu, 1'i ağır 13 polis ile 1'i ağır 14 sivilin yaralandığını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ALA'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'daki patlama ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.