MHP'nin TBMM Başkanı adayı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Genel Merkezi'ne görüştü. Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan İhsanoğlu MHP ile HDP'nin görüşüp görüşmeyeceği sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

İhsanoğlu açıklamasında "Millet Meclis Başkanı adayı gösterildim ve şuna inanıyorum ki TBMM yeniden yapılanması ve toplumdaki mevki güçlendirilmeli bu devleti kuran bu Meclistir bu meclisin dünya parlamentolarından farklı bir yeri olmuştur.

TBMM'nin toplumdaki yerinin güçlendirilmesi gerekir. İkincisi yürütme karşısında yeri belirlenmeli basma kalıp kanunların gelip damganın basıldığı bir yer olmaması gerekir kanun yazma mekanizmaları bakımından Meclisin daha farklı çalışması gerek. Bunun yanında MEclisin kendi çalışması gözden geçirilmeli bir tüzük çalışması yapılmış ama tamamlanmamıştı bunun tamamlanması gerek. Takdir milletvekillerimizin, salı ve çarşamba günü herkes vicdanına göre karar verecektir" ifadelerini kullandı.

HDP SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

İhsanoğlu, MHP ile HDP'nin görüşüp görüşmeyeceği sorusunu yanıtsız bırakıp aracı ile AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı.