En Sıcak 14 Şubat

İstanbul'da soğuk ve yağışlı günlerin ardından son yılların en sıcak 14 Şubat Sevgililer Günü yaşanıyor. Güneşli havayı gören vatandaşlar, tatil gününü de fırsat bilerek sahillere akın ederken, bazı ilçelerde termometreler 24 dereceyi gördü.

En Sıcak 14 Şubat
Soğuk ve yağışlı günlerin ardından İstanbullular bugün adeta yazdan kalma bir gün yaşıyor.

Tatil gününü de fırsat bilen vatandaşlar, güneşli havayı görünce Boğaz ve sahile akın etti.

 

Kimi vatandaşlar balık tutarken, kimi vatandaşlar da arkadaşlarıyla birlikte sahil kıyısında yürümeyi tercih etti. Bazı vatandaşlar evcil hayvanlarıyla sahil kıyısında yürürken, bazıları da koşu yaptı.



Florya'da ise çocuklar aileleriyle birlikte lunaparkta eğlenerek sıcak havanın keyfini çıkardı.

SON YILLARIN EN SICAK 14 ŞUBAT'I

Termometrelerin bazı ilçelerde 24 dereceyi gösterdiği İstanbul'da 14 Şubat geçen yıl 8, 2014'te 15 ve 2013'te ise 8 derecede karşılanmıştı.

HAVA GÜZEL, İNSANLAR GÜZEL

Bebek sahilinde balık tutan Hüseyin Türkmen, "Bugün balığa geldik. Uzun zamandır gelmemiştim. Güzel balık var. Hava güzel, insanlar güzel. Kısmet, akşama ne kadar balık tutacağız. Şuana kadar 2 kilo balığımız var. Herkese rastgele diyorum" dedi. Bir diğer vatandaş ise, "Yaz mevsimine yakın bir hava var. Hava sıcaklığı 16 ila 18 derece arasında ama aynı zamanda da rüzgar var" şeklinde konuştu.

Soğuk ve yağışlı günlerin ardından güneşli havanın tadını çıkardıklarını dile getiren vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte gün boyu sıcak havayı değerlendireceklerini aktardı.

YARIM ASIRLIK AŞKLAR İÇİN 'SEVGİ KONVOYU

Kadıköy'de de 50 yıl ve üstü evli çiftler, evlilikleri gibi yarım yüzyılı devirmiş klasik otomobillerle "Sevgi Konvoyu" oluşturdu. Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin (İKOD) işbirliğiyle gerçekleşen “Yarım Asırlık Aşklar” temalı programda, 50 yıl ve üstü evli çiftler, evlilikleri gibi yarım yüzyılı devirmiş ve Yeşilçam’dan aşk filmleri afişleriyle süslenmiş klasik otomobillerle Kadıköy sokaklarında “Sevgi Konvoyu” oluşturdu.

İKOD Başkanı Serkan Okay, konvoy öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada bugün yarım asırlık aşkların gölgesinde olduklarını ifade ederek, "Aslında gerçek aşkların bir dönem önce yaşandığını düşünüyoruz. Biz de bugün 50 yıl ve üstü çiftleri yarım asır öncesine götürerek anılarda yolculuk ettirmeye çalışacağız. Araçlarımız Yeşilçam afişleriyle süslü. Yeşilçam bizlere yıllarca çok güzel duygular, gerçek aşkları yaşattı. Biz de bir nevi vefa borcumuzu ödemek adına Yeşilçam'a da bir gönderme yapıyoruz" dedi.

AŞK FİLMLERİNİN AFİŞLERİ SÜSLEDİ

Evlilikte 60 yılı deviren Elif- Sait Özer çifti de kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, "Allah herkese böyle güzellik ve iyilikler nasip etsin" temennisinde bulundular. Kadıköy Belediyesi önünde toplanan çiftler, müzik eşliğinde dans etti. Çiftler daha sonra 1950’li ve 1960’lı yıllara ait Chevrolet, Ford, Oldsmobile, Pontiac, Dodge, Plymouth gibi klasik otomobillere binerek, sevgi konvoyuyla Kadıköy sokaklarını dolaştı.

Ön kaputlarında Türk sinemasına ait aşk filmleri afişleri yer alan klasik otomobillerle gerçekleştirilen etkinliğe katılan tüm kadınlara kırmızı gül dağıtıldı. Çiftler daha sonra Selvi Boylum Al Yazmalım, Devlerin Aşkı ve Sultan gibi birçok aşk filminin müziklerini yapan Cahit Berkay Film Orkestrası ile Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik'in filmlerindeki şarkıları seslendiren Belkıs Özener’in yer aldığı Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki konserini izledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.