Erdoğan Saray’la ilgili o iddiayı doğruladı

Erdoğan'ın kaldığı Saray'a at çiftliği kurulacağı iddialarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğruladı mı?

Erdoğan Saray’la ilgili o iddiayı doğruladı
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, bir süre önce 8 bin 406 metrekarelik bir araziyi Ak Saray’a tahsis etti. Erdoğan'ın açıklaması, Saray'la ilgili çok konuşulan iddiayı hatırlattı. Erdoğan'ın sözleri, 'Saray'a hara kurulacak' iddiasını hatırlattı. Erdoğan dünkü açıklamasında "Katar Emiri 53 Arap atı gönderdi, onları himayemize alacağız" dedi ve ekledi.

Bu araziye hara yapılacağı ve bunun için 50 Arap Atı alınacağı belirtiliyordu. Atların fiyatlarının ise 30 ile 70 bin lira arasında olduğu ifade ediliyordu. Söz konusu atların yabancı devlet adamlarını karşılama töreninde kullanılacağı, karşılama törenleri dışında kalan zamanda ise Saray eşrafına binicilik hizmeti vereceği kaydediliyordu. Bu iddialar dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklamasıyla yeniden akıllara geldi..

Dün Beştepe’de Arap atı tanıtımına katılan Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani’nin Türkiye ziyareti sonrasında ülkesine döndüğünde, sürpriz yaparak Türkiye’ye 53 tane Arap atı gönderdiğini açıkladı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün son dönemlerinde başlatmış olduğu bu atlarla karşılama geleneğini devam ettirdiklerini belirten Erdoğan, “Katar Emiri’ni de bu şekilde karşıladık.

Döndükten bir süre sonra bir haber gönderdi, bir baktık bir sürpriz. 53 tane Arap atı gönderdi. Şu anda karantinadalar Eskişehir’de. Bu atları inşallah himayemize alacağız. Bu şekilde bir süreç başlatacağız. Kültürlerinden, medeniyetlerinden kopuk olanlar buradaki bu tesisi de eleştirecekledir.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.