Erdoğan Yeni Açılan Camiye Yıldırım Bayezid İsmini Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda açılışını yaptığı caminin adının Yıldırım Bayezid Camii olacağını belirtti.

Erdoğan Yeni Açılan Camiye Yıldırım Bayezid İsmini Verdi
Ankara Esenboğa Havaalanı’nda TAV Havalimanları Holding tarafından yapılan caminin ibadete açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kur’an-ı Kerim okunmasından sonra yaptığı konuşmada, caminin adının Yıldırım Bayezid Camii olacağını söyledi.

Caminin yapımından dolayı TAV şirketine teşekkür eden Erdoğan, “Zira böyle güzel bir eseri devlet konukevi ve dış hatlar arasındaki bu güzel bölgeye inşa etmiş olmaları bizler için bir gurur vesilesidir. Burada ciddi bir ihtiyaç söz konusuydu” dedi.

Caminin içinde bin 500 kişinin, dışında da bin 500 kişinin namaz kılabildiğini belirten Erdoğan, “Kapasitesi ile büyük bir ihtiyaca yanıt verecek olan bu camimiz, geniş bir ağaçlandırma kapasitesine sahip. Burası yemyeşil bir hale gelecek, belki de piknik alanı haline gelebilir.

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin bir sentezini burada gördüm, geçenlerde geldim gezdim. Modern mimarinin göz ardı edilmediğine şahit oldum. Dünü dünde bırakmak yanlıştır, bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak önemli. Gelecek nesillere bunların hepsi sinyaldir. Madde olmuş, mana olmamış, bunun hiçbir anlamı yok. Madde ile manayı bir arada yürütürsek gelecek nesiller daha güçlü olacaktır” diye konuştu.

Erdoğan, caminin adının ne olacağı ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

Camimizin adı meselesi, bu konuda hocamla bir istişarede bulunduk, TAV grubuna bu konuda bizimle ortak hareket edecektir. Biz, bu caminin adını ecdadımızdan esinlenmek suretiyle Yıldırım Bayezid Camii adını koyalım dedik. İnşallah Yıldırım Bayezid ile anılan bir cami olur.

Havalimanlarının yabancıların geldiğinde ilk intibayı, giderken de son intibayı aldığı yerler olduğunu belirten TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sami Şener ise, “Çevreye duyarlı bir camidir, bütün taşları doğal taştır, yeşil bir binadır. Biz TAV Havalimanları olarak şu sözü verebiliriz; bahçemize 2 bin 500 tane ağaç diktik, o ağaçlar hiç kurumayacak. Bu caminin de boyaları hiç dökülmeyecek” dedi.

Erdoğan ve açılış törenine katılanlar, öğlen namazını Yıldırım Bayezid Camii’nde kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in açılış duasını yaptığı Selçuklu mimarisinden esinlenerek inşa edilen camide açık alanla birlikte aynı anda 2 bin 500 kişi namaz kılabiliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.