Erdoğan'ın kurban bayramı mesajında şunları söyledi: "Mübarek Kurban Bayramınızı, en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın, ülkemiz başta olmak üzere, tüm İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Rabbime, kendisine sunulan tüm kurbanları makbul buyurması; kurbanları, hem zat-ı Celal’ine, hem de birbirimize yakınlaşmamız için bir vesile, bir vasıta kılması için dua ediyorum. Evet... Kurban, cömertliktir. Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban, bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. En önemlisi de kurban, Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır"

"Yakın coğrafyamızda kan akarken, zulüm, her rengiyle kardeşlerimizi inletirken, yoksulluk en ağır şekilde hükmünü sürerken, Kurban Bayramının, idrakleri aydınlatması, gönülleri yumuşatması, insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur.Allah’a sonsuz hamdü senalar olsun ki, Türkiye olarak, bölgemizde yaşanan krizlerden uzak bir konumda, istikrar ve güven içinde geleceğimizi inşa ve ihya ediyor, kutlu yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz.

Biz, ülke ve millet olarak, güvenlik ve huzur içinde geleceğe ilerlerken, bölgemizde yaşanan büyük acıları da yüreğimizin en mutena yerinde hissediyor; yaşanan acıyı kendi acımız olarak paylaşıyoruz. Bizim çocuklarımız nasıl bayram coşkusu yaşıyorsa, komşu ülkelerdeki, uzak ya da yakın ülkelerdeki halkların çocuklarının da aynı coşkuyu yaşamalarını gönülden istiyoruz.

Bizim insanımız, büyük bir teslimiyet ve gönül huzuru içinde kurban ibadetini ifa ederken, sahip olduğunu komşularıyla, akrabalarıyla, dostlarıyla paylaşmanın sevincini yaşarken; tüm İslam coğrafyasının da aynı müstesna heyecanı yaşamasını samimiyetle arzu ediyoruz. Açıkçası bu yıl, kurbanlarımızı, Mülk’ün Sahibi’ne sunarken, sınırlarımızın ötesindeki her bir kardeşimize de refah, felah, kurtuluş nasip etmesini gönülden niyaz ediyoruz"