Ankara Merasim Sokağı'ndaki askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen, 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturmada, olayda kullanılan aracın İzmir'den kiraladığı bilgisi üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Otomobilin kiralandığı şirketin Karabağlar ilçesinde olduğunu tespit eden ekipler, şirket yetkilisi ve 2 çalışanı ile aracın sahibini gözaltına aldı.

Gözaltına alınanların, olaya ilişkin, "aralıkta kendilerini telefonla arayan kişinin Adnan Menderes Havalimanı'na kiralık otomobil istediği, ellerindeki araçlar hakkında bilgi aldıktan sonra 34 ..... plakalı, tek kapılı, spor otomobili talep ettiği ve şirket çalışanının da havalimanına giderek gerekli evrakı alıp, 3 kişiye aracı verdiğini" söyledikleri öğrenildi.

Otomobilin, kiralama süresi sonunda geri getirmediğini bildiren şirket çalışanları, 11 Ocak'ta çalıntı ihbarında bulunduklarını belirtti.

Emniyet yetkilileri, aracın sahte ehliyet ve kimlikle düzenlenmiş kredi kartını kullanarak kiralandığını ve üzerine sahte plaka takıldığını kaydetti.

Gözaltına alınan kişiler, sorgulanmak üzere Ankara'ya gönderildi.