HABERİNYOKSA ÖZEL HABER- Türkiye İşitme engelliler spor fedarasyonu başkanlık seçimine sayılı günler kala yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Daha önce 5 bin Tl karşılığında oy istenen fedarasyon üyelerine bu seferde ağza alınmayacak küfürlerin edildiği yeni bir video gündemde bomba etkisi yarattı.

Hem de bu video federasyon başkanlığına aday olan Yakup Ümit Kihtir’ in kendi facebook hesabında yayınlanıyor. İşitme engellilere mesaj vermek, desteklerini kazanmak amacı ile kendi kendini video çeken Yakup Ümit Kihtir’ in yanındaki destekçilerinin, ses kaydı yapıldığından habersizce söylediği sözler, samimiyetsizliğin ve takiye yapmanın vijdanları sızlatan bir örneği.

Vido kaydının son saniyelerine doğru, İşitme engelliler spor fedarasyonu başkan adayı Ahmet Öztürk’ e destek verenlere O…. Çocuğu denilerek küfür edildiği duyuluyor. Kendilerine destek vermeyen, projelerine inanmayan işitme engelli üyelere bu denli ağır küfür edenleri vijdanları ile baş başa bırakıyoruz.

İşitme engellerinden destek almak için yapılan fakat Allah’ ın tokadı yok dedirtecek şekilde vukuu bulan bu olay, aday Ahmet Öztürk cephesinden de şiddetle kınandı. Ahmet Öztürk,’’ adaylık sürecimizin başladığı günden buyana çok büyük oyunlar oynandı, sahte imzalar ile ilk seçimi iptal ettirdiler. Daha sonra 5 er bin tl para karşılığında insanlardan oy istendi. Oy verilmesi için baskı ve zorlama yapıldı. Bunun gibi onlarca çirkin ve ahlaksız yollara başvuruldu.

Aday olduğum günden bu yana işitme engelliler için bir yandan proje ürettim, bir yandan da bu ahlaksızlıklara dur demeye çalıştım. Bu videoyu izleyince ilahi adalet dedim, insanların gerçek yüzünü, ne derce samimiyetsiz olduklarını her kesin görmesine sevindim ama işitme engelli kardeşlerim için ise o denli üzüldüm. Çünkü onlara denen bu sözleri ben kendime denmişçesine sahipleniyor ve üzüntüsünü en kalbi duygularımla paylaşıyorum. Bu lafları söyleyen insanları Allah’ a havale ediyorum’’ dedi