Flaş Rusya iddiası! Sınırımıza geliyorlar

Ermenistan'ın Türkiye sınırına Rus askeri birlikleri konuşlandırdığı öne sürüldü.

Flaş Rusya iddiası! Sınırımıza geliyorlar
 Ermenistan kaynaklı bir habere göre, Rusya, Ermenistan hükümetinin çağrısı üzerine Türkiye Ermenistan sınırına askeri birlikler konuşlandırmaya hazırlanıyor.
Arapça yayın yapan khabararmani.com Ermeni haber sitesinin haberine göre Putin Rus askerlerinin Ermenistan’a gönderilmesi kararını imzaladı ve birliklerin nakline de yakında başlanacak.

Habere göre 7 bin Rus askeri Rusya’nın 58. kolordusunun seçkin birliklerinden oluşturulacak ve Ermenistan Türkiye sınır bölgesinde sıfır noktasına yerleştirilecek.

Ermenistan Türkiye sınırına yerleşecek olan Rus askeri gücü roketlere ve tanklara da sahip olacak.

Haber Ermenistan’daki Rus askeri birliklerinin karargâhının ve Suriye’deki S 400 füzelerinin konuşlandırıldığı Rus askeri üssünün özel iletişim kanallarından doğrudan bağlantı içinde olacağını da vurguluyor ve bu iki merkezin koordineli radar faaliyetlerinin Türkiye hava sahasının % 85’ine ulaşacak bir alanı kapsayacağının da altını çiziyor.

Habere göre Rus birlikleri Ermenistan’ın Türkiye’den gelebilecek bir askeri saldırıya karşı Rusya’dan yardım talebi üzerine Ermenistan’a gönderiliyor.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: CNNTürk


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.