Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Muş / Merkez Mescitli Köyü ile Bostankent Köyü arasında kalan bölgede, biri Jandarma Uzman Onbaşı olmak üzere iki kişi kaçırılmıştır. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır."

YILLIK İZİN ALARAK GELDİ
Mardin İl Jandarma Komutanlığında görevli olan ve ismi henüz öğrenilemeyen uzman çavuş yıllık iznini alarak memleketi Erzurum’a geldi. Uzman çavuş, dün sabah saatlerinde televizyon vericilerinin tamir ve bakımını yapan bir şirkette çalışan arkadaşıyla Muş’un Varto İlçesi'ne bağlı Baltaş Köyüne gitti.

HELİKOPTERLE ARAMA

İsmi öğrenilemeyen şirket çalışanı Baltaş Köyündeki radyolink istasyonunu kontrol etti. Erzurum’da bulunan şirket merkeziyle, çalışan arasında saat 13.00’da bağlantı kesilince durum jandarmaya bildirildi. Jandarma ekipleri Baltaş Köyü civarında ilk olarak helikopterle arama yaptı.

Bir sonuca ulaşamayan ekipler, uzman çavuş ve şirket çalışanının bulunması için çalışmalarına devam ediyor. Yetkililer, olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.Muş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün saha çalışmasına çıkan bir uydu personeline ulaşılamadığı bilgisi İl Jandarma Komutanlığı'na bildirildi.

JANDARMA ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI
Ayrıca bu personelin yanında çocukluk arkadaşı olduğu öğrenilen bir uzman onbaşının da bulunduğu ve ikisinden de haber alınamadığının bildirilmesi üzerine jandarma ekipleri bölgede arama çalışması başlattı.

Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda şahısların 18 Mayıs tarihinde Erzurum'un Hınıs ilçesinden Muş'a saha çalışması yapmak için 25 AV 528 plakalı araçla yola çıktıkları ve bir daha kendilerinden haber alınamadığı tespit edilmiştir. Uzman onbaşının Mardin'den izinli olarak Erzurum'a geldiği ve çocukluk arkadaşı olan uydu görevlisiyle kırsalda radyolink saha çalışmasına katıldığı anlaşılmıştır.

Şahısların PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırılmış olabilecekleri değerlendirilmekte olup ilimiz genelinde bulunmalarına yönelik her türlü arama, tarama ve yol kontrolü faaliyetleri devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.