Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; 27 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 391’dir.), dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, bir RPG-7 roketatar, bir tabanca, bir tabanca şarjörü, muhtelif cins ve miktarda 176 fişek, iki av tüfeği, beş Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir el telsizi, iki dizüstü bilgisayar ve bir el dürbünü ele geçirilmiştir.

Şırnak / Silopi’de devam eden operasyonda; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 142’dir.)

Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 108’dir.), sekiz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, beş av tüfeği ele geçirilmiştir.

Şanlıurfa / Suruç’ta; bir araçta yapılan aramada, bölücü terör örgütü / PYD’ye götürülmek üzere 2.090 adet çeşitli ilaç ele geçirilmiş, olayla ilgili iki iş birlikçi şahıs gözaltına alınmış, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Şanlıurfa / Ceylanpınar’da bölücü terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Mardin / Nusaybin’de; Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmış, bir ev ve eklentilerinde yapılan aramada 138 adet tüp ele geçirilmiş, yapılan yol kontrolü esnasında “Terör amaçlı yardım ve yataklık suçundan” bir, “Kaçakçılıkla Mücadele kanununa muhalefet suçundan” iki kişi olmak üzere toplam üç iş birlikçi şahıs muhtelif örgütsel dokümanlar ile gözaltına alınmıştır.

10 PKK'LI TESLİM OLDU

Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Diyarbakır / Silvan’da yapılan yol kontrolü esnasında, “Yardım ve yataklık suçundan” bir iş birlikçi şahıs, üç adet cep telefonu, bir adet sim kartı ve iki adet örgütsel doküman ile gözaltına alınmıştır.

Mardin / Dargeçit’te yapılan ev aramasında, “Yardım ve yataklık suçundan” bir iş birlikçi şahıs, bir adet av tüfeği ile gözaltına alınmıştır. Mardin / Savur’da yapılan yol kontrolü esnasında, Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır.