TSK açıklamasında “TÜMAS MSGB esasları ile TSK’nın görev ve yetkileri çerçevesinde güncellenecektir.” ifadelerini kullandı. Genelkurmay'dan TÜMAS ile ilgili yapılan açıklamanın devamında ise "Son günlerde bazı basın yayın organlarında Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi (MGSB) ve Türkiye’nin Milli Askeri Stratejisi (TÜMAS) ile ilgili bazı değerlendirmelere yer verildiği görülmektedir.

29 Nisan 2015 tarihinde icra edilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında uygun bulunan ve Bakanlar Kuruluna sunulan MGSB esaslarına göre hazırlanacak. TÜMAS ile ilgili yapılan değerlendirme ve yorumlar spekülasyon amaçlı olup, gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

GENELKURMAY'IN PARALEL YAPI İFADESİNE İTİRAZ ETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘kırmızı kitap’ı olarak bilinen Türkiye Milli Askeri Stratejisi (TÜMAS) belgesine 'legal görünümlü illegal yapılar' ifadesinin girmediğine yönelik iddialar bugün medyada yer almıştı.

Zaman gazetesindeki iddialara göre ise 29 Nisan’da Saray’da gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Erdoğan, bu ifadenin TÜMAS’a alınması için ısrarcı oldu. Fakat komuta kademesi kabul etmedi. Genelkurmay kaynakları, “Soyut kavramlarla mücadele etmek imkânsız. Ayrıca Genelkurmay’ın istihbarat toplama yetkisi de yok.” değerlendirmesinde bulunduğu öne sürülmüştü.