Göçmenleri Son Anda Donmaktan Helikopter Kurtardı

Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı personeli, Yunan adalarına geçmek isterken bindikleri lastik botun su alması üzerine Çeşme açıklarında bir adaya çıkan 46 Afgan ve Suriyeli göçmeni, soğuk havada gece yapılan helikopterli operasyonla donmaktan kurtardı.

Göçmenleri Son Anda Donmaktan Helikopter Kurtardı
Hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle Sahil Güvenlik botunun yanaşamadığı adaya inen helikopter, donma tehlikesi geçiren bebek ve çocukların da aralarında bulunduğu göçmenleri yaşama bağladı.

Geçen ay, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 9'u kadın, 11'i bebek ve çocuk 46 göçmeni taşıyan lastik şişme bot, Çeşme açıklarında dalgaların yükselmesi nedeniyle su almaya başladı.

Boğulma tehlikesi geçiren göçmenler, Boğaz Adası'na çıkmayı başardı. Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar ve Talep Hattı'nı arayan göçmenler, adada mahsur kaldıklarını bildirerek, yardım istedi.

Hava durumunun olumsuzluğu nedeniyle Sahil Güvenlik botunun yanaşamaması üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Hava Komutanlığına bağlı arama kurtarma helikopteri yönlendirildi.

Donma tehlikesi geçiren bebek ve çocukların da aralarında bulunduğu göçmenler, adaya inen helikopterle gruplar halinde kurtarıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.