Hükümet'ten Sultanahmet Saldırısı Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sultanahmet’teki terör saldırısını 1988 doğumlu, Suriye uyruklu bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini bildirdi.

Hükümet'ten Sultanahmet Saldırısı Açıklaması
Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'ndeki güvenlik toplantısının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen patlamada, 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Kurtulmuş, "Parçalanmış bir cesedin de canlı bombaya ait olduğu tespit edilmiştir. İlgili birimlerin yaptığı çok titiz çalışmalar sonucu, canlı bombanın 1988 doğumlu Suriye uyruklu birisi olduğu tespit edilmiş ve ilgili bağlantılarının araştırılmasına da başlanmıştır" diye konuştu.

Hayatını kaybedenlerin çoğu yabancı uyruklu

Kurtulmuş, Sultanahmet'teki terör saldırısına ilişkin, "10 insanı kaybettik, ölenler için taziyelerimizi ifade ediyoruz. Bunların önemli bir kısmı yabancı uyrukludur. Ayrıca şu anda 15 yaralı var, bu 15 yaralıdan 2 tanesi ağır vaziyettedir" ifadelerini kullandı.

Suriye'deki savaşın yansıması

Saldırının, Suriye'de 5 yıldır devam eden iç çatışmanın ve devamındaki vekalet savaşlarının Türkiye'deki bir yansıması olduğunu tahmin ettiklerini dile getiren Kurtulmuş, Suriye'deki olayların önce iç savaş olarak başladığını, ardından onlarca farklı terör örgütünün, birtakım bölgesel ve küresel güç olma iddiasındaki taraflarca desteklendiğini, böylece vekalet savaşlarının son derece acımasız ve kanlı bir safhaya geldiğini ifade etti.

Saldırıyı lanetlemeye davet ediyoruz

Kurtulmuş, bütün ülkeleri, tarafları, siyasi görüş mensuplarını, insanlığa karşı yapılmış olan bu hain terör saldırısını lanetlemeye, Türkiye ile işbirliği içinde olmaya çağırdı.

Güvenlik zafiyeti yok

Ankara'dan uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ala ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, buradan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçti. Kurtulmuş, Ala ve Müezzinoğlu, Sultanahmet'teki saldırıda yaralananları ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, "Huzur timleri tarafından o alanda, 5-10 saniye içerisinde bazı insanlar durdurulup sorgulanmış. Son gelişmelerle birlikte 10 sivil vatandaş bir kisi ise canlı bomba olan terörist. Su anda 11 kisinin cesedi... Kimlikler tespit edilmeye calışılıyor" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.