İBB'den Yurt Dışına Otobüs Hibesi

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında, Gana, Gine, Nijer, Gambiya, Somali ve Etiyopya'nın aralarında bulunduğu 9 ülkeye toplam 200 otobüs gönderilmesine ilişkin ortak hizmet protokolü imzalanacak.

İBB'den Yurt Dışına Otobüs Hibesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısının 4. birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Gana'nın başkenti Akra'ya 30 otobüsün gönderilmesine ilişkin teklifin yer aldığı, AB Dış İlişkiler, Hukuk ve Sosyal Hizmetler komisyonlarının müşterek raporu oylamaya sunuldu. Rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca, Gine, Nijer, Gambiya, Gabon, Benin, Somali, Etiyopya ve Lübnan'a toplam 170 otobüsün gönderilmesi için gerekli protokollerin yapılmasına ilişkin müşterek rapor da onandı. Bunlara ilişkin, TİKA ve İBB arasında iş birliği protokolü imzalanacak.

Protokol kapsamında, Gine'ye 50, Nijer, Gambiya, Gabon, Benin ve Somali'ye 20'şer, Etiyopya ve Lübnan'a 10'ar otobüs gönderileceği öğrenildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.