İlk Sahur Bu Gece

Ramazan ayı için beslenme rehberi hazırlayan Sağlık Bakanlığı, sahura mutlaka kalkılması tavsiyesinde bulundu.

İlk Sahur Bu Gece
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonuysa cehennemden kurtuluş olan onbir ayın sultanı ramazan başlıyor.

İlk teravih bu akşam kılınacak, ilk oruç yarın tutulacak. İlk iftar, 19.32’de Hakkari’de yapılacak. En geç orucu da 20.53’te Edirneliler açacak.

Sağlık Bakanlığı da ramazan ayının sağlıklı ve kolay geçirilmesi için ramazanda beslenme rehberi hazırladı. Yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için sahur öğününü atlamamak gerektiğine vurgu yapan Bakanlık, sahura kalkılmamasının yaklaşık 17 saat olan açlığı ortalama 20 saate çıkardığına, bunun da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine sebep olduğuna dikkat çekti.

Yapılan en büyük hatalardan birisinin de iftarda çok hızlı bir şekilde, çok yüksek miktarda besin tüketmek olduğunu kaydeden Bakanlık, iftarda şerbetli tatlılar yerine sütlü veya meyveli tatlılar, kafein içeren içecekler yerine de süt, ayran, sade soda, taze sıkılmış meyve suyu tercih edilmesini istedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.