Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı.
Polis ekipleri, akademisyenlerden 12'sini gözaltına aldı, 9 akademisyen hakkında da gözaltı işlemlerin devam ettiği öğrenildi

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi, bir süre önce bir bildiri yayınlamış, bu bildiri tepki çekmişti.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ, İMZACI ÖĞRETİM ÜYESİNİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRDI

Giresun Üniversitesi, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriye imza atan öğretim üyesinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, konuya ilişkin ivedilikle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonları 'katliam' olarak nitelendiren ve teröre destek amaçlı yayımlanan bildiri kapsamında üniversitemizce ivedilikle soruşturma başlatılmış ve Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 26. maddesi uyarınca görevden uzaklaştırılma kararı alınmıştır" ifadesine yer verildi.

GAZİANTEP'TE 4 AKADEMİSYENE DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü tarafından "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan araştırma görevlisi Çağrı Aslan, Yrd. Doç. Dr. Fulya Doğruel, Yrd. Doç. Dr. H. Pınar Şenoğuz ile Yrd. Doç. Dr. Rana Gürbüz hakkında Rektörlük tarafından disiplin soruşturması başlatıldı.
Söz konusu akademisyenler hakkında YÖK ve savcılık tarafından da soruşturma açıldığı öğrenildi.