İmzalar Atıldı Proje Bir Barış Köprüsü

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri imzalandı.

İmzalar Atıldı Proje Bir Barış Köprüsü
Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri imza töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşma yaptı.

Projenin bir aşamasını daha yürürlüğe sokuyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Davutoğlu, pek çok ülkede sorunlar yaşanırken, Türkiye ve Azerbaycan'ın bölgede yükselen iki ülke olduğunu vurguladı.

İlk etapta 16 milyar metreküp doğalgaz taşınacağını daha sonra ise kapasitenin 22, 24 ve 32 milyar metreküpe çıkacağını hatırlatan Davutoğlu, Türkiye'nin tüketici bir ülke olmanın yanı sıra transit bir ülke olacağını ve 2019 yılı itibariyle Avrupa'ya gaz akışının başlayacağını ifade etti.

Türkiye ve Azerbaycan'ın bir birini tamamlayan iki ülke olduğunu belirten Davutoğlu, "Coğrafyalarımız enerji potansiyelimiz birbirini tamamlıyor" dedi.

İmalatın yüzde 80'nin Türk firmaları tarafından yapılacağını söyleyen Davutoğlu, bunun Türk sanayisinin geldiği noktayı göstermesi açısından dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Projenin sadece bir doğalgaz projesi olmayacağını belirten Davutoğlu, Hazar Denizi'nden başlayan projenin Arnavutluk'ta Adriyatik Denizi'ne ulaşacağını ve oradan İtalya'ya geçeceğini ifade etti. Proje ile Azerbaycan'ın Arnavutluk'la ortak potada buluşacağını belirten Davutoğlu, Türkiye Yunanistan ilişkilerinin daha da gelişeceğini belirtti.

Projeyi, Kafkaslarla Balkanlar arasında bir barış köprüsü olarak tanımlayan Davutoğlu, "Yaşasın Türkiye Azerbaycan dostluğu" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından sözleşmenin taraflarının da katılımı ile imzalar atıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.