İncirlik'te hareketlilik!

BAKANLAR Kurulu kararıyla terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılacak operasyonlar için koalisyon uçaklarının kullanımına açılan Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nde bu ülkelerin uçakları beklenirken, gün içinde 13 Türk savaş uçağı havalandı.

İncirlik'te hareketlilik!
İncirlik Hava Üssü'nde önce peş peşe pist başı yapan 11 savaş uçağı saat 09.00 sıralarında arka arkaya kalkış yaptı. Saat 11.00 sıralarında da yine 2 Türk savaş uçağı İncirlik'ten havalandı.

NATO müttefiki olan Türkiye'nin IŞİD ile mücadele kapsamında oluşturulan çok uluslu koalisyon güçlerine açtığı İncirlik Üssü'nün bazı bölgelerinde de düzenleme yapılması dikkat çekti. Türk askerleri, özellikle İncirlik Üssü'nü çevreleyen tel örgülerin yakın noktalarına araçlarla gelip, çalışma yaptıktan sonra farklı noktalara geçiş yaptı.

ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır, Katar gibi 40'a yakın ülkenin destek sağladığı koalisyon güçlerine bağlı uçakların, operasyona katılmak için ağustos ayından itibaren İncirlik'e gelmesi bekleniyor. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.