İntihar Konusunda Fikrim Değişti

Mehmet Pişkin isimli gencin bir video yayınlayarak intihar etmesinin ardından intihar hakkında bir yazı kaleme alan Ahmet Hakan, gazetenin yazarı Alper Hasanoğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerinin ardından fikrinin değiştiğini yazdı.

İntihar Konusunda Fikrim Değişti
Geçtiğimiz hafta, bir video paylaşım sitesine, son anlarının görüntüsünü yükledikten sonra hayatına son veren yazılımcı Mehmet Pişkin’in bu davranışı tartışmaya neden olmuş, Ahmet Hakan da konuyla ilgili bir yazı yazarak, intiharın “korkaklık, cesaretsizlik, yenilgi, hatta cinayet olarak” gördüğünü söylemişti. Gazetenin yazarı Dr. Alper Hasanoğlu ise dünkü yazısıyla Ahmet Hakan’ın bu yazısına itiraz etti. Hasanoğlu, şöyle yazmıştı:

“İntihar Ahmet Hakan'ın iddia ettiği gibi yenilgi, cesaretsizlik, korkaklık değildir kesinlikle. Keşke öyle yazmasaydı Ahmet Hakan. Çünkü ölen genç adamın bir ailesi var. Ve sevdikleri oğullarıyla ilgili, özellikle o öldükten sonra, korkak, cesaretsiz, anormal olduklarını okumak istemezlerdi sanırım. Hele cinayet işlemiş olduğunu düşünmeyi kesinlikle istemezlerdi sanırım.”

Ahmet Hakan da bugünkü yazısında tekrar konuya döndü ve Hasanoğlu’nun yazısının kendisini ikna ettiğini dile getirdi. Hakan, Hasanoğlu’nun yazısının kendisine farklı perspektifler kazandırdığını ve bu yazıyı okuduktan sonra, “İntihar karşısında merhamet sahibi olduğunu” ve “İntihara kalkışanların geride bıraktıkları konusunda daha duyarlı hale geldiğini” yazdı.

Ahmet Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bir başka açıdan intihar
Bir "intihar" yazısı yazdım.

Dedim ki: Ben intiharı korkaklık, cesaretsizlik, yenilgi, hatta cinayet olarak görüyorum.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.