İran'dan Kobani Açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı adına açıklamalarda bulunan Merziye Afham, Kobani’ye ancak Suriye’nin bu yönde bir talebi olması halinde yardım yapacaklarını açıkladı.

İran'dan Kobani Açıklaması
İran Dışişleri Bakanlığı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kuşatılan Kobani’nin Suriye’nin bir parçası olduğunu ve buraya yapacakları yardımın ancak Suriye devletinin izniyle olacağını bildirdi.Bakanlık Sözcüsü Merziye Afham, bugün yaptığı basın toplantısında, Kobani’ye yapacakları yardım konusunda Suriye devletinin resmi talebini esas alacaklarını kaydetti.

İranlı Sözcü, “Kobani, Suriye toprağının bir parçası ve ancak Suriye devleti talepte bulunursa her türlü yardımı yaparız. Bu tip olaylara karşı ülkelerin milli egemenliği ve uluslararası kurallar göz önünde bulundurulmalıdır” ifadelerini kullandı. Afham, Suriye devletinin Kobani konusunda şimdilik İran’dan resmi bir yardım talebinde bulunmadığını sözlerine ekledi.

İranlı Sözcü ayrıca dün yaptığı yazılı açıklamada Kobani’yi kuşatan IŞİD’e karşı Suriye devletine yardım yapılması gerektiğini ifade etmişti. Afham, Kobani’de insanlık dramı yaşandığını belirterek, uluslararası toplumu bu bölgedeki halkın durumuna kayıtsız kalmakla eleştirmişti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.