FETÖ mensupların faaliyetlerine ilişkin ayrıntılar ortaya çıkarken iş dünyasında kriptoları da çözülüyor. İstihbarat ve denetim birimleri örgüt üyelerinin sosyal medya hesapları, e-posta trafiği üzerinden ilişki kurduğu şirket ve işadamlarına ilişkin listeyi de ortaya koydu.

NAKIBOĞLU GÖZALTINDA

Dün ilk operasyon Gaziantep'te gerçekleştirildi. Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Gaziantep Havalimanı'nda gözaltına alındı. Halka açık olan şirketi Royal Halı'nın hisseleri gün içine yüzde 11.89 iniş yaşadı.

Ayrıca, FETÖ darbe girişimine destek verdiği iddia edilen Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener de, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gözaltına alındı. Koza-İpek Holding, Kaynak Holding gibi Paralel Yapı'nın bilinen şirketleri dışında yaklaşık 20 bin şirkete yönelik bir senedir inceleme yürütülüyor. Bu incelemelerin sonunda Paralel Yapı ile doğrudan ve dolaylı bağlantısı bulunan 8 bin şirket belirlendi.

LİSTE HAZIRLANDI

Bu şirketler, sahipleri ve bağlantılı isimlere ilişkin kapsamlı dosya hazırlandı. Firmalar üzerinden örgütü finanse eden işadamların listesi de çıkarıldı. Yurtdışı vakıf, dernek, örgüt birimlerine para transferlerinde rol oynayan 100'e yakın işadamı olduğu belirlendi. Bu işadamlarının yaptığı para transferlerinin izi sürüldü. Paralel yapının ve destek verenlerin yurtdışında mal varlıkları da dondurulacak.

MALLARINA EL KONULACAK

FETÖ'ye destek sağladığı belgelenen bütün şirketlerin mal varlığına el konulacak. Paraları yurtdışına transfer edenler de örgüte destekten yargılanacak.

ÜNLÜ ET LOKANTASI KAPATILDI

Bolu Dağı'nda faaliyet gösteren ve sahibi 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağladığı iddia edilen ünlü et lokantası kapatıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki soruşturma kapsamında İsmail'in Yeri kapatıldı.

D-100 karayolunun Düzce kesiminde yol kenarında yer alan lokantaya gelen polis ve jandarma ekipleri, içeride arama yaptı. Sahibi, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddia edilen işyerinin yetkili ve çalışanlarına kapatma kararı tebliğ edildi.