Japon rehine Kenji Goto'nun infazı sırasında söz konusu Türk komutanın çekim ekibine "kamerayı oraya koy, yerini değiştir" gibi talimatlar verdiğini anlatan eski IŞİD üyesi, 'büyük patron'un, adının Muhammed Emwazi olduğu açıklanan 'Cihatçı John' olduğunu ifade etti.

Örgütte tercüman olarak görev yapan ve 'Saleh' olarak anılan militan, IŞİD'in rehineleri infaz etmeden önce onlara defalarca prova yaptırdığını ve öldürüleceklerini bilmedikleri için de videolarda sakin göründüklerini söyledi.

Saleh, Japon rehinenin infazında Emwazi’nin yakınında bulunduğunu iddia ederek şöyle konuştu: "İnfaz sona erince 3-4 kişi gelip cesedi bir araca yüklediler. John, hızlı, hızlı, hızlı, bitirmemiz lazım diyordu. Herkes ona saygılıydı. O sadece emir verirdi."

Saleh'in iddialarına göre 'Cihatçı John' yabancı rehinelerin infazından sorumluydu. Daily Mail'de yer alan haberde, Saleh'in Sky News kanalına Türkiye'den bağlandığı iddia edildi.

10 YAŞINDA İNFAZCI

Öte yandan IŞİD, İsrail casusu olduğu iddia ettiği bir genci, 10 yaşındaki bir çocuğa infaz ettirip görüntülerini yayınladı.
Video, Muhammad Said Ismail Musallam adlı 19 yaşındaki İsrailli Arap vatandaşının sözde itiraflarıyla başlıyor.

İsrail'de ajanlık eğitimi aldıktan sonra Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiğini söyleyen genç, daha sonra boş bir alana götürülüyor.Musallam, 10 yaşında olduğu tahmin edilen bir çocuk tarafından tabancayla başından vurularak öldürülüyor