IŞİD İnternet Savaşını Kazandı

ABD Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi Başkanı Michael McCaul, Kanada’da önceki haftaki iki terör saldırısının ve New York’ta baltalı bir kişinin polise saldırmasının terör örgütü IŞİD’in internetteki propagandayı kazandığının göstergesi olduğunu söyledi.

IŞİD İnternet Savaşını Kazandı
Michael McCaul, ABC televizyonunda yayınlanan "This Week" programına katıldı. IŞİD kaynaklı tehdidi değerlendiren McCaul, geçen hafta Kanada’nın Quebec eyaletinde Martin Couture Rouleau'nun aracıyla bir askeri ezmesi ve başkent Ottowa'da Michael Zehaf Bibeau’nun bir askeri öldürüp parlamento binasına rastgele ateş açmasının yanı sıra ABD’de New York’ta Zale Thompson’ın baltayla iki polisi yaralamasını hatırlattı.

Tek başlarına hareket ederek kanlı eylem gerçekleştirenler için kullanılan "yalnız kurt" tehlikesine dikkati çeken McCaul, Kuzey Amerika’da bir hafta içinde görülen üç olayın IŞİD’in internetteki propagandayı kazandığını gösterdiğini dile getirdi. McCaul, "Onlar, Batı’ya ve ABD’ye karşı savaş kampanyası başlattılar ve geçen haftanın bu üç örneği onların kazandıkları gösteriyor" dedi.

McCaul, "yalnız kurtların genellikle bodrum katlarında interneti kullanarak radikalleştiğini" anlatarak bu kişilerin durdurulmasının çok zor olduğuna vurgu yaptı.Programa katılan eski Beyaz Saray Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Matt Olsen de ülke içinde terör saldırıları planlamanın yeni bir şey olmadığını ancak IŞİD kaynaklı propagandanın endişeleri artırdığını kaydetti.

Olsen, "IŞİD propagandası, ekstra kaygılara neden oluyor, çünkü onlar mesajlarını internete koymada çok iyiler ve destekçilerinin nerede bulunurlarsa orada saldırılar yapmasını istiyorlar" ifadesini kullandı.Cumhuriyeçi Parti New York Milletvekili Pete King ise ABD’de Müslüman toplumların izlenmesinin daha fazla yapılmasını istedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.