İSRAİL SİSİ'NİN ATEŞKES ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ

İsrail Bakanlar Kurulu'nun Mısır'ın Gazze çatışmaları durdurmak için ateşkes önerisini kabul ettiği belirtildi. Hamas ise teklife mesafeli yaklaştı.

İSRAİL SİSİ'NİN ATEŞKES ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ
AFP’nin haberine göre Mısır, bugün TSİ 9 itibarıyla tarafların ateşi kesmesini, ardından da İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargonun yumuşatılması için müzakerelere başlanmasını teklif etti.

İZZETTİN EL KASSAM TUGAYLARI: DİZ ÇÖKTÜRME GİRİŞİMİ
İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yayınlanan yazılı açıklamada ise Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimine işaret edilerek, "Medyada dolaşan Mısır'ın  ateşkes girişiminin içeriğine ilişkin resmi ve gayriresmi makamlardan bir bilgi  ulaşmadı" denildi. Açıklamada, "Eğer bu girişimin içeriği doğruysa bu bir boyun eğdirme  ve diz çöktürme girişimidir. İzzeddin el-Kassam Tugayları olarak bunu tamamıyla  reddediyoruz" ifadesi kullanıldı. Hayatını kaybeden masumlara vefalı olunacağı kaydedilen açıklamada,  Filistin halkına akıttıkları kanın ve fedakarlıklarının boşa gitmeyeceğinin vaat  edildiği belirtildi. 
 
ÖLÜ SAYISI 194 OLDU
 
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda  hayatını kaybedenlerin sayısının 194'e yükseldiği bildirildi. 
 
Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık  Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in  düzenlediği hava saldırılarında şimdiye kadar 194 kişinin hayatını kaybettiğini,  bazıları ağır bin 400 yaralının bulunduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın son yayımladığı listede ölenlerin 39'unun çocuk,  olduğu da kaydedildi. 

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün  sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da  Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu  olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon  başlattığını duyurmuştu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.