İstanbul merkezli 20 ilde polise yönelik başlatılan algı operasyonu kapsamında 29 polis hakkında, "casusluk, sahtecilik, yasa dışı dinleme, kişisel verileri kaydetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından gözaltı kararı alındı.İstanbul'da, bir polisin gözaltına alındığı öğrenildi.

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk soruşturmasını yürüten emniyet mensuplarına yönelik yeni bir operasyon yapıldı. Gözaltına alınacaklar arasında olduğu belirtilen ve bağımsız milletvekili adayı olan Nazmi Ardıç, "Süreç adaylığımla ilgili. Çünkü 1,5 yıl beklediler. Aday olduktan sonra, bir dernek kurduktan sonra harekete geçtiler." dedi. İstanbul merkezli operasyonun, organize ve istihbarat şubede görevli emniyet mensuplarına yönelik olduğu belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da isminin geçtiği öğrenildi. Nazmi Ardıç, 7 Haziran seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olmuştu.

Konuyla ilgili konuşan Nazmi Ardıç, "Şu ana kadar beni arayan kimse olmadı ama muhtemelen geleceklerdir. Çünkü benim personelimi alıyorlar." diye konuştu. "Adaylık süreci ile ilgili olabilir mi?" sorusuna Ardıç, "Bence ilgili. Çünkü 1,5 yıl beklediler. Aday olduktan sonra, bir dernek kurduktan sonra harekete geçtiler. Mahir Bey'in de alındığını duydum." diye cevap verdi.