Avcılar'da 3 gün önce bir banka şubesine gelen silahlı ve maskeli 2 kişi, içeride bulunanları etkisiz hale getirdikten sonra kasada bulunan 97 bin lira, 43 bin 300 dolar ve 26 bin Euro'yu aldı. Soyguncular, dışarıda kendilerini bekleyen üçüncü zanlıyla birlikte otomobile binerek kaçtı. Olayın ardından çalışma başlatan polis, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Polis, hırsızların kaçtığı aracı kameralar yardımıyla takip etti. Bir süre sonra aracı terk eden şüphelilerin başka bir araca bindikleri belirlendi. Bu aracın plakasının tespit edilmesiyle operasyon başladı. Önce aracın sahibi olduğu öğrenilen şüpheli kendi payına düşen parayla birlikte evinde yakalandı. Olaya karışan diğer şüpheliler de peşpeşe yapılan operasyonlarla yakalanıp gözaltına alındı.

PAYLAŞTIKLARI PARALAR EVLERİNDE BULUNDU
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, 2 saat önce soydukları bankadan aldıkları paralar ele geçirildi. Evlerde ayrıca, olayda kullanılan 3 adet pompalı tüfek ile çok sayıda mermi bulundu. Şüphelilerden ikisinin PVC pencere işiyle uğraştığı, diğerinin ise temizlik firması sahibi olduğu ortaya çıktı.

İKİ BANKAYI DAHA SOYMUŞLAR
Şüphelilerin, 29 Ağustos 2014 tarihinde İSTOÇ'taki bir banka şubesini de soydukları belirlendi. Zanlıların, silahlarla girdikleri bankada içeridekileri etkisiz hale getirdikten sonra, veznelerde bulunan 155 bin lira ile 18 bin 939 doları gasp ederek kaçtıkları belirtildi. Şüphelilerin ayrıcaş 15 Aralık 2014 tarihinde Bayrampaşa'da bir başka banka soygunu yaptıkları, bu soygun sırasında da yaklaşık 30 bin lira aydıkları öğrenildi.

"BORÇLARIMIZI ÖDEMEK İÇİN YAPTIK"

Şüphelilerden, daha önce polise geliş kayıtları bulunmayan Serçiyan A. (39) ile Koray Ç. (33), olaylarla ilgili ifade vermeyerek “susma" haklarını kullandı.

Oto hırsızlığından dolayı poliste kaydı bulunan Yusuf D.'nin ise borçları yüzünden böyle bir işe kalkıştığını, ancak çok pişman olduğunu söylediği öğrenildi.3 zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.