İstanbul Valiliği'nden kayıp 5 gençle ilgili açıklama

Kumburgaz'da deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 gençle ilgili açıklama geldi.İstanbul Valiliği, Kumburgaz'da 17 Ağustos'ta deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 kişiyi arama çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanmadığını bildirdi. Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) sismik araştırma gemisi "Barbaros Hayreddin Paşa", 17 Ağustos'ta Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 kişiyi arama çalışmalarına katıldı.

İstanbul Valiliği'nden kayıp 5 gençle ilgili açıklama

Valilikten yapılan açıklamada, "Marmara Denizi'nde kaybolan 5 gencimizin bulunması için bugün de yoğun şekilde ilgili kurum ve kuruluşlarımızca arama çalışmalarına devam edilmekte olup, kayıp gençlerimiz ile ilgili bir bulguya rastlanılmamıştır" denildi.


Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Başkanı Umur Zamanoğlu, Kumburgaz'da kaybolan 5 kişiyi arama çalışmalarıyla ilgili, "Marmara Denizi'nin en derin noktasına dikkatimizi çevirdik. Bu bölgeye petrol arama gemisi olan Barbaros Hayrettin Paşa'nın gönderilmesi talebinde bulunduk. Tüm ekipler ve bu ekiplerle birlikte akşam geleceği söylenen 3 petrol arama gemisi eşliğinde aramalar devam edecek" dedi.


Kumburgaz sahilinden 17 Ağustos'ta öğlen saatlerinde deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 kişiyi arama çalışmaları geniş bir alanda devam ediyor. Çalışmalara katılan GEDDAD Başkanı Umur Zamanoğlu da İmralı Adası açıklarında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 3 mayın tarama gemisinin arama yaptığını belirterek, "Deniz Polisi ekipleri aynı şekilde bu bölgelerde dalış yapmakta. AFAD, itfaiye ve diğer ekipler de kıyıyı tarayarak, çalışmaya devam ediyor. Güneyde İmralı'nın batısı, Erdek, Marmara Adası ve Saraylar bölgesinde karadan polis ve gönüllüler de hala çalışmalarını devam ettiriyor. Bunun yanında, bot, helikopter ve uçaklarla da arama yapılıyor" diye konuştu.

 Şu ana kadar istedikleri sonuca ulaşamadıklarını aktaran Zamanoğlu, şöyle devam etti:

 "Bazı haberlerde konusu geçen yolcu taşıyan gemiden, şahıs ya da deniz bisikleti görüldüğü iddia edilen güzergahtaki çalışmalar da devam ediyor. Marmara Denizi'nin en derin noktasına dikkatimizi çevirdik. Bu bölgeye petrol arama gemisi olan Barbaros Hayrettin Paşa'nın gönderilmesi talebinde bulunduk. Bu gemi söz konusu bölgede derin taramalar yapacak, denizin adeta fotokopisini çekecek kadar ince taramalar yapabilir. Tüm ekipler aramaya devam ediyor ve bu ekiplerle birlikte akşam geleceği söylenen 3 petrol arama gemisi eşliğinde aramalar devam edecek."

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAGAME) Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı da saat 08'00'den itibaren çalışmaya başladıklarını, Silivri, Marmara Ereğlisi'ne kadar olan bölgeyi, gelen ihbarlara göre taradıklarını söyledi. Çeşitli cisimler bulduklarını anlatan Karadayı, ihbar yapanlara teşekkür ettiklerini ancak bu konuda zaman kaybı yaşanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Buldukları cisimlerden birini gösteren Karadayı, "Bunlardan deniz yüzeyinde bol miktarda var. İhbarın birinden boş bir tahta kutu çıktı. Özellikle sahil kenarında olan insanların gözlerinin sürekli denizde olmasıın istiyorum. Gördükleri her şeyi bildirirlerse iyi olur" ifadelerini kullandı.

KUMBURGAZ'DAN ÇAĞRI:  HERKESİN GÖZÜ KIYIDA OLSUN

Bugün sabah saatlerinden itibaren daha geniş bir alanda arama çalışması yaptıkları ve gelen ihbarlara yoğunlaştıklarını belirten Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME) Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, "Sabah saatlerinde çalışmaya başladık. Silivri ve Marmara Ereğlisi taraflarında tarama yaptık. Çeşitli ihbarlar geldi ve bu ihbarları değerlendirdik. İhbar edilen yerlerdeki cisimler doğru fakat bu beklediğimiz ve istediğimiz cisimler değil. İhbar edenlere teşekkür ediyorum yaptıkları doğrudur ama bazen ihbar ederken dikkatli olmaları gerekiyor. Bazen boşuna zaman harcıyoruz. Gittiğimiz ihbarlardan bir tanesine 4 defa gitmek zorunda kaldık. Buraya gelirken de aldığımız ihbarla ilgili cisimleri aldık. 1 tane deniz yatağı bulduk yüzeyde bol miktarda var. Bu cisimler uzaktan söylenen cisimlere benziyor. Fakat yinede değerlendirmek zorundayız. Fırtına çıktığında içeriye sürüklenen cisimler şimdi karaya vurmaya başladılar. Bu da iyi bir gelişme olabilir. Denizin içerisindeki akıntı karaya sürüklediği anlamına da gelebilir. Denizde ise bir kutu bulduk ve bunu fotoğrafladık" dedi.

"SAHİLDEKİ İNSANLARIN GÖZLERİ KIYIDA OLMALI"

Vatandaşlardan sürekli ihbarlar geldiğini ve bu ihbarlar olduğuna değinen Karadayı, “Sahil boyunda yaşayan insanlar çok ilgililer. Orada yaşayanların gözlerinin sürekli olarak kıyıda olması çağrısını yapıyorum. Sahil kenarında olan insanlar sürekli olarak gördükleri her şeyi bildirirlerse en ufak bir bulguyu bile değerlendireceğiz" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.