İşte İkinci Teröristin Fotoğrafı

Ankara’da 2’si terörist 37 kişinin ölümüne neden olan hain saldırıda kullanılan aracı, Ankara’ya getiren teröristin İ.S. olduğu belirlenirken iki bombacıdan kadın olanın Seher Ç. D., erkek olanın ise Ö.Ü. olduğu iddia edildi.

İşte İkinci Teröristin Fotoğrafı
DİKKAT ÇEKMEDİ

Saldırıda kullanılan araç, 10 Ocak’ta PKK terör örgütü üyesi İ.S. tarafından Şanlıurfa Viranşehir’deki bir galeriden satın alındı.

Ancak İ.S., 64 yaşındaki bir kadına ait “34 HGH ...” plakalı 1995 model 3.20 BMW marka otomobilin ruhsatını üzerine almadı.

12 Ocak günü Diyarbakır’a götürülen otomobil, iki gün burada kaldıktan sonra tekrar Şanlıurfa’ya getirildi.

Çalıntı olmadığı için dikkat çekmeyen otomobil, 25 Şubat’ta Şanlıurfa’dan çıktı ve 26 Şubat’ta Ankara’ya geldi. İ.S., Ankara’ya geldikten sonra bombacı Seher Ç.D. ile buluştu ve birlikte kalmaya başladı.

Bir başka iddiaya göre ise İ.S. ve Seher Ç.D. Suriye sınırında buluşup Ankara’ya birlikte geldi. Ancak istihbaratçıların bu değerlendirmesi kesin delillerle tespit edilemedi.

Bomba düzeneğinin araca Ankara’da yerleştirildiği ihtimali üzerinde yoğunlaşıldı. Aracın Ankara’da Çankaya, Yenimahalle ve Dikmen etrafında dolaştığına dair görüntülere ulaşıldı.

Aracı kullanan İ.S. ile ilgili en net kayıt ise 9 Mart akşamı 19:21:01’de kaydedildi. Araçla bir akaryakıt istasyonuna giren İ.S., benzin alırken araç dışına çıktığında kameralara yakalandı.

HEDEF KIZILAY

İstihbarat birimlerine göre, saldırının hedefinde Güven Park’taki Çevik Kuvvet birimi ile duraklarda bekleyen vatandaşlar vardı.

Olay anını gösteren kameraları inceleyen ekipler, bomba yüklü otomobilin, durakta bekleyen otobüslerin yanına gelince yavaşladığını ve bu sırada patlatıldığını tespit etti.

ERKEK BOMBACI Ö.Ü

Bombacılardan erkek olan 1990 doğumlu Ö.Ü.’nün saldırı sırasında Seher Ç.D.’nin yanında bulunduğu MOBESE kameralarından tespit edildi. Kesin kimlik tespiti için Ö.Ü.’nün ailesinden DNA örneği de alındı. Kaynaklar DNA eşleşmesinin ardından ikinci saldırganın açık isminin kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

PKK ÜYELİĞİNDEN YARGILANIYORDU

Saldırıda, bombalı aracı PKK’lı Seher Ç.D.’nin kullandığı belirlendi. Emniyet birimleri isme, hurdaya dönen bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları, parmak izi ve MOBESE görüntülerinden ulaştı. DNA tespitinin tamamlanmasının ardından saldırganın kimliğine ilişkin resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

D.’nin, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği Bölümü’ne 2012’de kayıt yaptırdığı, Balıkesir’de “terör örgütü PKK üyeliği ve örgüt propagandası” suçlarından tutuksuz yargılandığı belirtildi.5 sanıklı davanın son duruşması Aralık 2015’te yapılmıştı. Duruşmanın karar için ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi.




Anahtar Kelimeler:
AnkaraAvaşin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.