İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı ilk açıkladama "Patlamada canlı bombayla birlikte 5 kişi öldü" dedi. Vali Şahin, patlamada 3'ü ağır 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

İstiklal Caddesi'nde Balo Sokak'ın köşesinde Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yakınlarında saat 11.00 sıralarında bir canlı bomba saldırısı meydana geldi.

Polis, caddede geniş güvenlik önlemi alırken çok sayıda ambulans sevk edildi. Galatasaray Meydanı'ndan ve Taksim Meydanı'ndan caddeye girişler kapatıldı. İstiklal Caddesi'nde bütün dükkanlar kapatıldı, esnaflar bölgeden çıkarıldı.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı ilk açıklamada biri canlı bomba olmak üzere 3 kişinin öldüğünü, 21 kişinin de yaralandığını bildirdi. Vali'nin açıklama yaptığı sırada bir yaralı daha hayatını kaybederken ölü sayısı 4'e yükseldi.

Şahin şunları söyledi:

Beyoğlu ilçesi Kaymakamlığı önünde, bugün öğleden önce bir canlı bomba kendini patlatarak, 3 vatandaşımızın ölümüne sebebiyet vermiştir. 21 vatandaş yaralı olarak hastanelere kaldırıldı, bunlardan 3'ü ağırdı. Bu 3 ağır yaralıdan bir tanesi de biraz önce hastanede vefat etmiştir. Olayın daha detaylı incelemeleri arkadaşlarımız tarafında devam ettirilmektedir. Daha sonra detaylar netleştikçe ayrıca bilgiler verilecektir. Canlı bomba saldırısı.

Bomba ihbarı değil de, sosyal medyada hızla yayılan bir konu var. Nişantaşı'nda, Bayrampaşa'da ve İstanbul'un değişik yerlerinde de bombaların patladığı şeklinde. Bunlar tamamen asılsızdır. Böyle bir haber, böyle bir olay yok. Her şeye detaylı bir şekilde bakılıyor. hastanelerimizde 20 tane yaralı var, ikisi ağır bunların"

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısı hakkında açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Şiddet olayları sona erene kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI: MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri bakanı Zarif ile düzenlediği basın toplantısında "Ölenlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Sivil insanları hedef almıştır. Teröre karşı mücadelemiz sürecektir. Dünyadan da beklentimiz budur. Teröre karşı ortak hareket etmemiz lazım. Sayın Zarif'le de teröre karşı işbirliğini konuştuk" dedi.