Hamilelikte hafta hesaplama kavramı, doğuma ne kadar süre kaldığının belirlenmesi amacı ile başvurulan bir yöntemdir. Anne adayları bu yöntemi, hem hamilelik sürecini takip etmek, hem bebeğin gelişimine katkı sağlamak ve sorunsuz bir doğum gerçekleştirmek maksadı ile kullanmaktadır.

Hamilelikte hafta hesaplama tabirinin gündeme getirilmesinin nedeni ise, gebelik döneminde önemli olan sürenin aylar şeklinde değil, haftalar şeklinde olması gerektiğidir.

Klasik olarak kullanılan bebeğim 1 aylık, bebeğim 5 aylık kelimelerinin yerine, kullanılması gereken doğru kelimeler, bebeğim 10 haftalık ya da bebeğim 30 haftalık gibi kelimelerdir.

Ay üzerinden hesaplama yöntemine gider iseniz, standart sayıda olmayan aylar yüzünden yanılgıya düşme ihtimaliniz oldukça yüksektir. Haftalık hesap işlemine, son gördüğünüz adetin başlangıç tarihinden başlamalısınız. Son adetinizin ilk gününden itibaren, haftalık periyotları işletmeye başlayabilirsiniz. Hamilelikte hafta hesaplama işleminin temel kuralı budur. Bu kural sizin ve bebeğiniz ile ilgili olan davranışların şekillenmesine neden olacaktır.

Hamilelikte hafta hesaplama için tıklayın!!

Geçirdiğiniz her haftayı hamilelik takvimi olarak belirtilen dönemlere göre değerlendirme şansınız bulunmaktadır. Bebeğinizin fiziki durumunu, bebeğinizin beslenme durumunu ve sağlık durumunu, bu haftalık süreçler içerisinde sizlerde takip edebilirsiniz.

Ancak unutmamanız gereken en önemli konu, bu hesaplama işlemi ile tıbbi kontrol işleminin bir ilgisi olmadığıdır. Kendim hesaplıyorum ve takip ediyorum şeklindeki bir düşünceye kapılarak, doktor kontrollerini ihmal etmemelisiniz. Size normal gelen bir durum tıbbi açıdan anormal bir durum olabilir.

Yapacağınız hesaplamalar dikkat etmeniz gereken hususlar konusunda size yardımcı olacak bilgileri içermektedir. Bunun haricinde, başka bir düşünceye kapılmadan sizin ve bebeğinizin sağlığına dikkat etmenize yardımcı olmasını hedeflemelisiniz.  KAYNAK : gebelikhesapla.net