Meteorolojinin uyarılarının ardından dün akşam İstanbul'da kar yağışı başladı. Yağış, gece saatlerinde İstanbul’un yüksek kesimlerinde etkisini artırdı.
Kar yağışı özellikle Üsküdar’daki Çamlıca Tepesi’nde kendini gösterdi. Boğaz Köprüsü manzaralı Çamlıca Tepesi’nde yağan kar, güzel görüntüler oluşturdu.

Yağışın bugün sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması ve gün boyu etkisini sürdürmesi bekleniyor. İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor.Bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ile Marmara'nın güney ve doğusu (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç kesimleri ) ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde yer yer yoğun olacak.

Türk Hava Yolları (THY) olumsuz hava şartları nedeniyle bugün yapılması planlanan 8 seferini iptal ettiğini duyurdu. Öte yandan İDO 3, BUDO ise 5 seferini iptal ettiğini açıkladı.Türk Hava Yolları'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "30.12.2014 tarihinde, İstanbul Atatürk Havalimanı meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda, aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz" denildi.

İPTAL SEFERLER VE SAATLERİ

THY'nin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiği seferler ve saatleri şöyle:
06.55 İstanbul-Konya seferi
08.55 Konya-İstanbul seferi
07.30 İstanbul-Budapeşte seferi
09.25 Budapeşte-İstanbul seferi
10.00 İstanbul-Ankara seferi
11.50 Ankara-İstanbul seferi
11.00 İstanbul-Ankara seferi
13.00 Ankara-İstanbul seferi

İDO VE BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler ve saatleri şöyle:
07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ve saatleri ise şöyle:
07.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferi