Karanlık güçlerin sokak senaryosu

Ağrı'dan Mersin'e, Siirt'ten İstanbul'a kadar, yüzleri maskeli karanlık gruplar Suruç'ta yaşanan katliamı bahane ederek sokakları yine savaş yerine çevirdi. Gruplar polise taş ve molotofla saldırdı, Tarsus'ta da pompalı tüfekle ateş açtı

Karanlık güçlerin sokak senaryosu

Karanlık güçlerin sokak senaryosu Suruç'taki kanlı saldırı sonrası, demokratik protesto hakkını kirli emellerine alet etmeye kalkan karanlık gruplar, tıpkı Gezi ve Kobani olaylarında olduğu gibi düğmeye bastı. Önceki gece yurdun dört bir yanında, bu grupların çıkardığı olaylarda, havaya ateş edildi, molotof ve havai fişek atıldı, araçlar hasar gördü.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Gazipaşa, Barbaros, Kemalpaşa, Şahin, Tozkoparan Zahit ve Fahrettinpaşa mahallelerinde yüzleri maskeli gruplar, izinsiz gösteri yaptı. Çöp konteynırlarını devirip yolları kapatan gruplar, polise pompalı tüfekle ateş ederek, taş, molotof ve havai fişek attı. İkisi polis 3 kişi yaralandı.
Ağrı'da, HDP ile DBP İl Başkanlığı önünde başlayan ve Dörtyol Kavşağı'na kadar devam eden yürüyüşe, HDP Ağrı Milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk, Mehmet Emin İlhan ile çok sayıda kişi katıldı.

Grup, yürüyüş sonrası oturma eylemi yaptı. Grup dağılırken, bir kısmı yürüyüşe devam edince polisle gerginlik yaşandı. Göstericiler polise taş atınca, 4 polis yaralandı, 4 kişi de gözaltına alındı.

ÇÖP KONTEYNIRLARI YAKILDI

Diyarbakır'da birçok yerde toplanan göstericiler, yol kapatarak çöp konteynırlarını ateşe verdi. Göstericiler, kendilerine müdahale eden polise de molotof kokteyli ve ses bombası attı. Bağlar ilçesinde ise yüzleri maskeli bir grup arasından polise ateş edildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde başta Turgut Özal mahallesi olmak üzere ilçenin dört bir yanını savaş alanına çeviren YDG-H üyeleri, gece boyunca polisle çatıştı. Göstericiler polise ses bombası, havai fişek ve yer yer gerçek silahlarla saldırdı.

Cizre ve Kızıltepe'de, ölenlerden Uğur Özkan'ın defnedilmesinin ardından yollara barikat kurarak kapatan yüzleri maskeli YDG-H üyeleri, polise, havai fişek, molotof kokteyli ve el yapımı ses bombalarıyla saldırdı.

Hakkâri'de, yollara barikat kurarak slogan atan yüzü maskeli göstericiler, kenti savaş alanına çevirdi. Polise, molotofkokteyli, taş ve ses bombasıyla saldıran göstericiler, adliye lojmanlarına da havai fişek attı. Gaz bombalarının evlere isabet etmesi sonucu bazı aileler evlerini terk etmek zorunda kaldı. Molotof ve taşlardan kurtulmak için ani manevra yaparken dönüşünü alamayan Akrep adı verilen bir zırhlı araç ise bir evin bahçesindeki ağaca çarparak durunca, dere yatağına yuvarlanmaktan kurtuldu.

ÇOCUKLARI ÖNE SÜRDÜLER

Jandarma ekiplerinin beraberinde getirdiği çekiciyle ağaca çarparak duran zırhlı araç çıkartılmaya çalışılırken, bu sırada zırhlı araca arka arkaya molotof atıldı. Yüksekova ilçesinde de, Suruç'ta ölen öğretmen Süleyman Aksu (28) için, aralarında HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ile HDP Van Milletvekili Adem Özcaner'in de bulunduğu kalabalık grup yürüyüş düzenledi. Kalabalık dağılırken yüzleri kapalı bir grup gösterici çarşı merkezinde yola barikat kurup ateş yakıp, havai fişek attı. Polis, eylemci gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederken, eylemciler polise taş ve molotof atarak karşılık verdi.
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 100 kişilik grup, çöp konteynırlarıyla yol kapatarak lastik yaktı.

Polise havai fişek, taş ve molotof kokteyli attı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapılan yürüyüşün ardından da yollara barikat kurarak kapatan YDG-H üyeleri polise havai fişek, ses bombası ve molotof kokteyli attı.

Siirt'te de yol kapatan gruptaki 10-13 yaşlarındaki çocuklar, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği binasını taşladı.


VANDALLARA OPERASYON: 51 GÖZALTI, 3 BOMBA

Şanlıurfa Suruç'taki patlamayı gerekçe gösterip İstanbul sokaklarında terör estirmeye çalışan 51 kişi, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler, uzun namlulu silahla saldırı düzenlemek, kamu binalarına ve araçlarına, güvenlik güçlerine, siyasi parti binalarına, işyerlerine ve otomobillere molotof kokteyli ve havai fişek atmakla suçlanıyor. Şüphelilere yönelik operasyon kapsamında, 3 basınç etkili parça tesirli el yapımı patlayıcı, 239 molotof kokteyli, 25 litre benzin, 1 pompalı tüfek, 10 havai fişek rampası, 160 havai fişek ele geçirildi


SABAH
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.