Karar Duyuldu Vatandaşlar Terk Ediyor

ŞIRNAK Valiliği, İdil ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde bugün saat 23.00’ten başlayarak ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. İlçeden ayrılmaya başlayan vatandaşlar yollarda uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Karar Duyuldu Vatandaşlar Terk Ediyor
Şırnak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "16.02.2016 Salı günü saat 23.00’ten itibaren, İlimiz İdil İlçe merkezinde ve Dirsekli Köyü’nde, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

Valilik tarafından İdil İlçesi için beklenen sokağa çıkma yasağı ile ilgili karar açıklanırken, bugün sabah saatlerindin İdil ile Mardin’in Midyat İlçesi karayolunda askeri araçların geçişi sırasında PKK’lı teröristler önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi.

Güvenlik güçleri patlamayı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

AİLELERİN AYRILMALARI SÜRÜYOR

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağının açıklamasının ardından, ilçede kalan ailelerden bazılarının yanlarına alabildikleri eşyalarla evlerinden ayrıldıkları görüldü. Sokağa çıkma yasağı söylentileri nedeniyle ilçe nüfusunun yaklaşık yüzde 90’ı daha önce kentten ayrılmıştı.

İdil’e bu sabah saatlerinden itibaren askeri sevkiyatlarda sürüyor. Cizre İlçesi ile Mardin yönünden gelen asker konvoylar ilçenin stratejik alanlarına konuşlandırılıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.