Kaybedince saraylara kapanmanın alemi yok!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş seçim sonrası ortaya çıkan tablo ve hükümet ihtimallerine dair açıklamalar yaptı.

Kaybedince saraylara kapanmanın alemi yok!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kendilerine verilen oyların "0,1'i bile emanet olsa bizim için kıymetlidir" dedi. Demirtaş, "Kaybedince saraylara kapanmanın alemi yok" şeklinde konuştu.

Demirtaş, Yalçın Akdoğan'ın, "Dağdan gelip bağdakini kovamazlar" sözleri için de, "Dağdaki kim, bağdaki kim? Burası ortak vatan, hepimiz eşit yurttaşlarız. Kaybedince böyle hırçınlaşmaya, öfkelenmeye gerek yok..."

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:
Türkiye bizden çözüm bekliyor. HDP heyetinin İmralı’ya gitmesini önemsiyoruz.AKP ile koalisyon içinde olmayacağız. Biz bu dönem yolsuzluk soruşturmasının açılması için hazırız. Yüce Divan’a sevki konusunda tavrımız nettir.Kalıcı barışı sağlamak için güçlü imkanlara sahibiz.

AKP’liler bize talimat yağdırmaktan vazgeçsin. Dağdaki kim bağdaki kim? Hepimiz eşit yurttaşlarız. İktidarı kaybedince hırçınlaşmanın alemi yok. Koltuk elden gidince paniklemenin, saraylara kapanmanın anlamı yok. İktidar, güç gelip geçicidir. Halk koalisyon yapın diye bize talimat verdi.10-12 gün itirazlar sürecek. Türkiye’nin her yerinde oyumuzu artırdık. Tüm illerde oyumuz arttı. Bu sevindirici bir şey. 81 ilde oy kaybeden parti ise AKP bu beni sevindirdi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.