Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a olumlu cevap

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “gelin beraber Ağrı’ya gidelim” çağrısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a olumlu cevap
HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Sayın Bahçeli’ye, Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum: Gelin beraber Ağrı’ya gidelim” çağrısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Gürsel Tekin aracılığıyla Başdanışmanı ve partisinin Ağrı 1’inci sıra milletvekili adayı Cemil Erhan’ı çatışma bölgesine gitmesi için görevlendirdi. Cemil Erhan başkanlığındaki heyet bugün bölgeye gidiyor.

DEMİRTAŞ KILIÇDAROĞLU'NA BÖYLE SESLENMİŞTİ
Tek bir gencimizin burnu kanamasın canı gitmesin 550 vekil umurumuzda değil. bu tezgahlara gelmeyeceğiz. Asla başaramayacaklar. Asla ülkeyi kaosa çekemeyecekler. Ben buradan muhalefet liderlerine sesleniyorum. Sayın Bahçeli’ye Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Gerin beraber Ağrı’ya gidelim. Olayları yerinde görüp tespit edelim. AKP’nin bu tezgahlarına izin vermeyelim.

Dün Ağrı’da çatışma değil bir oyun sahnelendi ve bizler Türkiye’nin bütün ezilen halkları, barışa susamış, bizler kardeşliğe susamış halklar olarak bu provokasyonları el ele vererek boşa çıkaracağız. Bu provokasyonları durduracak olanlar bizleriz. Bizler Meclis’e derken, biz vekiller olarak Meclis’e demiyoruz. Biz işçiler Meclis’e diyoruz, kadınlar, yoksullar, gençler, taşeron işçiler, esnaflar Meclis’e diyoruz. aleviler, suniler, Ermeniler, Süryaniler, Ezidiler Meclis’e diyoruz.

Yaşam tarzıyla, cinsel yönelimi nedeniyle horlananlar, bizler irademizle Meclis’e diyoruz. bizler Meclis’e derken, Türkiye’nin dört bir tarafından toplanan umudu Meclis’e getireceğiz. Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk defa parlamentoyu parlamento yapacağız. İki dönemdir değiştirmeye çalıştığımız sistemi artık el ele vererek yeni bir yaşama kavuşturacağız.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.