Kılıçdaroğlu: O Mercedes’lere binmeyeceğim

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sürdürdüğü, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Çerez parası bile değil’ diyerek katıldığı ‘makam aracı’ tartışmasıyla ilgili, “O Mercedes’lere binmeyeceğim, araba saltanatına son vereceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu: O Mercedes’lere binmeyeceğim
Kılıçdaroğlu, uçakta, Mersin’in Tarsus, Hatay’ın İskenderun ilçelerinde şunları söyledi:

“Bizden daha zengin olan ülkelerin hiçbirinde bu kadar israf yok. 17 milyon yoksulun olduğu Türkiye’de bu israf günahtır. Bunu ‘çerez parası’ olarak değerlendiriyorsunuz. Bu kadar israf cumhuriyetin hiçbir döneminde olmadı.

‘SANDIĞA OTURUN’ DEDİK

Demokratik bir ülkede, kimse seçim güvenliğinden endişe etmez çünkü hâkim gözetiminde olur. Fakat bizde herkes seçim güvenliğinden endişe ediyor. Çünkü yargı tarafsız ve bağımsız değil. YSK, siyasi otoritenin emrindeymiş gibi görüntü veriyor. Geçmişin deneyimlerinden yararlanarak ‘Sayım sırasında elektrik kesilirse sandığın üzerine oturun’ dedik.

KATKIYI ŞERO YAPACAK
Şero’ya talimat verdim. Kedisi olan tek genel merkez de biziz. Şero da gururla dolaşıyor genel merkezde, kuyruğu dik. Biraz vahşi bir yapısı var, ‘Madem kedilerin kralısın bütün kedilere mesaj gönder, seçim boyunca trafolardan uzak kalsın’ dedik. Seçimlerin güvenliğine en büyük katkıyı Şero yapacak. Vatandaşı soydular, devleti soydular, şimdi yerlerinde kalmak için olağanüstü çaba harcıyorlar. Sandıkları da soymak istiyorlar. İzin vermeyeceğiz.

Başbakan olduğumda bürokrasinin de tuzaklarına düşmem. Bürokrasinin nasıl olması gerektiğini en iyi bilenlerdenim, bürokrasiden geliyorum. ‘Tehdit var, risk var’ gibi uyarılarla kuşatılmama izin vermem. Yani koruma ordusuyla dolaşmayacağım. Kendi vatandaşından korunan Başbakan, bakan mı olur? İstanbul ve İzmir’deki Başbakanlık Ofisleri de kapatılacak. Onlar yandaşa rant bulma, yaratma ofisleri. Teknolojinin geldiği noktada ofise mi gerek var? Valiniz, kaymakamınız orada, bir ihtiyaç varsa onlar aracılığıyla giderirsin.

BÜROKRASİ İÇİN ACILI OLACAK
Türkiye’nin geniş çaplı bir restorasyona ihtiyacı var. Bu süreç, bu dönüşüm bürokrasi için de acılı, sancılı olacak. Çok başlıklı bir yapı var devlette, kimin ne yaptığı belli değil. Bu yapının silme yenilenmesi gerekiyor. Herkesin altında pahalı makam aracı. Bizim ilk yapacağımız işlerden biri ise ‘Siyasi Ahlak Yasası’ olacak. Bürokrasiyi de liyakata göre yeniden yapılandıracağız.

YÜCE DİVAN’A GİDECEK
Benim bakanlarımla ilgili bir yolsuzluk iddiası söz konusu olduğunda derhal görevi bırakacak, derhal soruşturacağız, kimsenin gözünün yaşına bakmadan derhal Yüce Divan’a göndereceğiz. Hesabını verecek, aklanırsa dönecek görevinin başına.”

Mersin çıkarması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mersin’in Tarsus ilçesi Cumhuriyet Alanı’nda yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde alanı gören yüksek binaların çatılarına özel harekât polisleri ve keskin nişancılar konuşlandırıldı. Vatandaşlar ise Kılıçdaroğlu’nu Ulu Önder Atatürk’ün büstünün üzerinden, evlerin pencerelerinden izledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.