KOBANİ HER AN DÜŞEBİLİR!

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Irak Şam İslam Devleti'nin Kobani'ye doğru ilerleyişinin sürdüğünü belirtirken, Kobani'nin "çok yakında düşebileceğini" iddia etti.

KOBANİ HER AN DÜŞEBİLİR!
IŞİD ve YPG arasında Kobani yakınlarındaki çatışmalar sürerken, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. AFP’nin haberine göre, Gözlemevi, gece boyunca ABD uçaklarının IŞİD hedeflerini vurduğunu belirtirken, militanların Kobani’ye ilerleyişinin sürdüğünü öne sürdü.
Saldırılar sonucu YPG’lilerin Kobani’nin batı ve güneydoğusunda geri çekilmek zorunda kaldığını iddia eden Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, “IŞİD’in Kobani’ye çok yakın zamanda girebileceğine dair endişeler var” ifadeleri kullanıldı.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de dün Reuters'a yaptığı açıklamada, Kobani için önümüzdeki birkaç günün kritik olduğunu söyleyerek, "Ağır çatışma var. Kürt güçleri katliamı önlemek için ellerindeki her şeyle savaşıyor. Fakat eğer IŞİD kente girerse her şeyi yok edecek ve insanları katledecek. Bu iş birkaç gün içinde, öyle ya da böyle, son bulur" demişti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.