Köşk adaylarının pusulada yer alacak fotoğrafları

Cumhurbaşkanı’nı seçmek için ilk kez sandık başına gidecek olan vatandaşları, fotoğraflı oy pusulası karşılayacak.

Köşk adaylarının pusulada yer alacak fotoğrafları
 Habertürk'ün haberine göre; Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak seçimlerde kullanılacak vesikalık fotoğraflarını, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Sıra kura ile belirlenecek.

ERDOĞAN’IN TERCİHİ KIRMIZI


Adaylar vesikalık fotoğraflarında farklı renkleri tercih etti. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, siyah takım elbisesinin içine giydiği beyaz gömleği, kırmızı kravat ile tamamladı. Kırmızı kravatı genellikle yurtdışı gezilerinde ve önemli günlerde kullanan Erdoğan, pusulada yer alacak fotoğrafını da kırmızı kravat ile çektirdi.

İHSANOĞLU’NUN GÖZLÜĞÜ

 
 


Yurt gezilerinde çerçevesiz gözlük kullanan CHP, MHP, DP, DSP ve BTP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu pusula fotoğrafını ince çerçeveli ve daha yuvarlak hatlardan oluşan gözlükle çektirdi. İhsanoğlu, kravatta ise iki farklı renk tercih etti. İhsanoğlu, lacivert ve gri renklerinden oluşan kravat kullandı.

DEMİRTAŞ’IN MAVİ TERCİHİ

 
 

HDP adayı Selahattin Demirtaş, diğer adaylara oranla daha çok gülümseyen bir fotoğraf kullanmayı tercih etti. Demirtaş, mavi tonlarının baskın olduğu bir kıyafetle objektif karşısına geçti. Mavi ceket, beyaz gömlek giyen Demirtaş, mavi zemin üzerinde beyaz puantiyelerin yer aldığı bir kravat taktı.

RENKLER NE ANLAMA GELİYOR?




Kırmızı: Canlılık ve dinamizmin rengi. Ataklık, azim ve kararlılığı ifade eder.

Gri: Alçak gönüllülüğü ve dengeyi ifade eder.

Lacivert: Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder.


Mavi: Sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade eder.


 
 
 


 
 
 
 







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.