Meclis tuvaletinde taciz skandalı!

Yasalarla kadına yönelik şiddetin önlenmeye çalışıldığı Meclis’te taciz vakası yaşandı. İdari bir sorumlu, biriminde çalışan temizlik işçisi kadını elle taciz edince soruşturma başlatıldı.

Meclis tuvaletinde taciz skandalı!
Kadına yönelik cinsel şiddet ve tacizin önlenmesi için yasalar çıkaran ve araştırma komisyonları kuran TBMM, “cinsel taciz” skandalı ile çalkalanıyor. Meclis’te A.Ç. adlı birim sorumlusu, alt kademede taşeron olarak çalışan temizlik işçisi bir kadını, tuvaletleri temizlediği sırada elle taciz etti. Kadın, tacizi amirlerine anlatınca TBMM Başkanlığı derhal soruşturma açtı. Soruşturma sonucunda A.Ç. hakkında, aylıktan kesme cezası ve idari görevine son verme cezası istendi.

Edinilen bilgilere göre bir süre önce Meclis Destek Hizmetleri Başkanlığı’nda idari sorumlu olarak görev yapan A.Ç., biriminde taşeron şirkete bağlı temizlik işçisi olarak görev yapan bir kadına cinsel tacizde bulundu. A.Ç., kadın işçiye tuvaletleri temizlediği sırada elle tacizde bulundu. Eşi olmayan, 2 çocuk annesi kadın, tacizi işten atılma korkusuyla önce kimseye anlatmadı. Ancak, bu tacizin ileri bir noktaya varacağını düşünen kadın işçi, daha sonra ağlayarak yöneticilerine konuyu aktardı.

Görevinden el çektirildi

TBMM Destek Hizmetleri yetkililerinin konuyu aktardığı TBMM Başkanlığı, iddialar üzerine derhal soruşturma başlattı. TBMM Başkanlığı bir muhakkik tayin etti. Soruşturmada birimdeki diğer çalışanların da ifadelerine başvuruldu. A.Ç. ise iddiaları reddetti. Soruşturma raporunu hazırlayan muhakkik, A.Ç. hakkında maaştan kesme cezasının uygulanmasını önerdi.

Raporda ayrıca A.Ç.’nin mevcut idareci görevinden alınarak hizmetli kadrosunda işine devam etmesi gerektiğini kaydedildi. TBMM Başkanlığı, bu rapor doğrultusunda A.Ç. hakkında Destek Hizmetleri Birimi’ne yazı göndererek A.Ç.’nin iddialar karşısında savunma yapması için 7 gün süre verdi. A.Ç.’ye idari görevinden de el çektirildi.

Üç kişi işinden atılmıştı

TBMM’de geçmişte taciz olayı nedeniyle bir Meclis çalışının işine son verildiği de ortaya çıktı. Bu kişinin staja gelen öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu ve açılan soruşturma sonrası görevine son verildiği öğrenildi. TBMM’de ayrıca iki personelin de iş takibi, rüşvet ve dolandırıcılık suçlarından memurluktan atıldığı bildirildi.

TBMM yetkilileri, “Bu tür olaylarda hiçbir şekilde göz yumulması, üstünün örtülmesi söz konusu olamaz. Katı bir şekilde cezalar uygulanmakta. Geçmişte bu tür olaylarda memurluktan atma kararları verildi. Müsamaha gösterilmeyince bu olayların gittikçe azaldığını görüyoruz. Meclis olarak bu tür taciz gibi kabul edilemeyecek vakalara göz yumamayız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.