Meclise girebildiler mi?

7 Haziran seçimlerinin ardından çıkan rakamlara göre Mehmet Aslan, Metin Şentürk ve Hakan Şükür meclis dışında kalırken AK Parti milletvekili adayı şarkıcı Uğur Işılak meclise girdi.

Meclise girebildiler mi?
İstanbul 3. Bölge adayı olan Mehmet Aslan, MHP'nin milletvekili listesinin 6. sırasında yer alıyordu.
Açıklanan sonuçlara göre MHP, meclise İstanbul 3. Bölge 'den sadece üç milletvekili sokabildi. Mehmet Aslan ise bu isimlerin dışında kaldı.

AK Parti'nin milletvekili adayı olan Uğur Işılak ise oy sonuçlarına göre meclise girmeyi başardı.Işılak, 3. Bölge'den 13 ismi meclise sokmayı başaran AK Parti'nin milletvekili lisetesinin 9. sırasında yer alıyordu.

İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletveki adayı olan ünlü sanatçı Metin Şentürk, seçmenden beklediği ilgiyi göremedi. Ünlü sanatçı yaklaşık 3500 oy alarak büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Ak Parti eski milletvekili Hakan Şükür, aday olduğu İstanbul 3. Bölgede 32.436 oy aldı. Meclis'e girmesi için yaklaşık 100 bin oy alması gereken Şükür, Twitter'da ''İstanbul'da 450 bin oyun geçersiz sayıldığı bir seçim gününün detaylarını sanırım siyasi tarihimiz satır aralarında yazacaktır'' dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.