HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün Ankara bombacısı için taziye ziyaretine gitmesinin ardından konuyu gündemine alan AK Parti’den, terör fezlekesi bulunan isimlerin dokunulmazlıklarının kaldırılabileceğine ilişkin açıklama geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Hüriyet’e, dokunulmazlık dosyalarının raftan indirilip indirilmeyeceği konusunda, “Bence iner. Çünkü sadece terörle değil bölücülükle de mücadele etmeliyiz. Komşusu da olsa bir milletvekili teröristin evine taziyeye gidemez, istiyorsa telefon etsin” dedi.

Meclis’teki dokunulmazlık dosyası sayısı, dün gönderilen 11 yeni dosyayla 429’a ulaştı. 240’ı 38 HDP milletvekiline ait. Yaklaşık 60 dosyayla birinci sırada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş var. Meclis’e dün ulaşanlar arasında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın dosyaları da bulunuyor.

TAZİYEDEN GÖZALTI

ANKARA’da 29 kişinin katledildiği saldırıdaki canlı bomba Abdulbaki Sömer için Van İpekyolu’nda taziye evi kurulmasına yönelik operasyon dün de sürdü. Taziyeye gidenlerden DBP Van İl Eşbaşkanı Caziye Duman ile eski BDP Van İl yöneticisi Fadıl Barıştıran gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 13’e ulaştı.