Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, makam araçlarıyla ilgili “çerez” benzetmesi üzerine, muhalefetin bazı konularda algı operasyonu yaptığını söyledi.

Şimşek, “Devletin bütün araçlarının sayısı, kiralıklar dahil 115 bin 511. Bunun 96 bin 501’i demirbaş, geriye kalanı da kiralık. Bu araçların hangilerinin makam aracı olduğu da çok nettir. Devletin bütün yüksek erkanına tahsis edilen araç sayısı, kiralık ve demirbaş dahil toplam 471 adet. 115 bin 511 aracın, 471’i makam aracı.

Bu makam araçlarının bütçe içindeki payı yüz binde 7, bütün masrafları dahil. Ben bu rakamlara vakıf olduğum için, daha doğrusu ‘araç saltanatı edebiyatı’ yapıldığı için, ben bu harcamaların bütçe içerisinde ne kadar önemsiz olduğunu vurgulamak amacıyla ‘çerez’ kelimesini kullandım. Bu benim israfa karşı durumumu ifade etmiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin de işine, batıda olduğu gibi bisikletle gitmek istediğini söyleyen Şimşek, “Bu ülkede PKK terör örgütü, DHKP-C var, bölgede IŞİD gibi cani bir terör örgütü var” dedi.