1 Kasım seçimlerine 2 gün kala Milli Gazete yazarı, Milli Görüş'çü ve İsmailağa Cemaati'nin önce gelen hocalarından Mehmet Talü Hoca Efendi tercihlerinin AK Parti olduğunu ve bu kararın da sadece kendisinin değil diğer hoca arkadaşlarının da kanaatleri olduğunu söyledi.

Talü Hoca Efendi yaptığı açıklamada, "Kardeşlerimiz 1 Kasım tercihini soruyor. İnşallah doğru olanı yapacağız. Devletimize ve milletimize el uzatanlara Rabbim fırsat vermesin. Rabbim bizi bayraksız, ezansız, Kur'ansız bırakmasın. Gelinen noktada görünen köy kılavuz istemez.

Biz elbette Milli Görüş'cüyüz bunu önemle vurguluyorum ancak artık hedef hükümet veya parti değil millet oluyor. O sebeple bize en yakın olan yerde mutlaka birleşmemiz gerekiyor. Milli görüşçüyüz ama hoca arkadaşlarla yapmış olduğumuz istişarelerde bu seçimlerde oyların Başbakan'a verilmesi yönünde. İfade edilirken de AK Parti değil de Başbakan meselesi üzerinde duruluyor. Kararımız bu yöndedir. Hayırlı olsun. Rabbim milletimize hayırlı olanı nasip etsin inşallah" dedi.