Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Genel Sekreter Stoltenberg, 17 Şubat günü Ankara'da meydana gelen terör saldırısı vesilesiyle, Türk halkına ve hükümetine taziyelerini ileterek NATO'nun, Türkiye'nin terörle mücadelesine güçlü destek verdiğini ve bu konuda Türkiye'yle omuz omuza dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Stoltenberg, ayrıca söz konusu hususun terör saldırısının ardından NATO tarafından yayınlanan açıklamada da belirtildiğini vurguladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da taziye dilekleri ve dayanışma mesajı için Genel Sekreter Stoltenberg'e teşekkür ettiği ve saldırının failinin PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD terör örgütü mensubu olduğunun Türk makamlarınca tespit edildiğini söylediği öğrenildi. Başbakan Davutoğlu'nun ayrıca Türkiye'nin ister IŞİD ister PKK ya da PYD/YPG olsun terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ifade ettiği belirtildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu ve Stoltenberg Suriye başta olmak üzere bölgede yaşanan gelişmelerle bunlara ilişkin olarak Türkiye ve ittifak arasında işbirliği ve dayanışmanın güçlendirilmesine ilişkin atılması kararlaştırılan adımların uygulanması çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede, NATO'nun Ege Denizi'nde yasadışı göçle mücadeleye vereceği destek konusunun da ele alındığı öğrenilirken Davutoğlu'nun NATO'nun bu konuda yapacağı katkı ve işbirliğinin Türkiye tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade ettiği belirtildi.