Bir firmaya danışmanlık hizmeti verdiğini belirten Selim Alguadiş, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Alguadiş, "Benim orada hesabım yok. Beni çok zor durumda bıraktılar. Ne İngiltere'de, ne İsviçre'de hesabım var. Hatta Türkiye'de de hiçbir bankada hesabım yok. Çünkü ben 2004'te iflas ettim zaten. Dolayısıyla herhangi bir bankada herhangi bir hesabım yok. Tümüyle yalan" dedi. 2009 yılında İran ve Libya'ya nükleer santral parçaları sattığı öne sürülerek ABD tarafından mali kara listeye alınan Alguadiş, "Biz bütün dünyaya kesintisiz güç kaynağı ürünümüzü sattık ama Libya'ya ya da İran'a ihraç etmedik. Dolayısıyla ihraç ettiğimiz her şeyi de Türkiye'deki mevzuata göre gümrük beyanlarımızı yaptık. Hepsi yasal ve doğru beyanla çıkmış mallardır" diye konuştu.

3.150 MÜŞTERİ
Alguadiş, kendisine yönelik dava sürecinin devam ettiğini belirterek, "ABD arada sırada kendi kurallarını bir yere dikte etmek istediği zaman bir takım hayaller görebiliyor" dedi. Guardian, BBC ve Le Monde, dünyanın ikinci en büyük bankası HSBC'nin İsviçre kolunun, farklı ülkelerden binlerce varlıklı müşterisinin vergiden kaçmasına ve paralarını gizlemesine yardımcı olduğunu yazmıştı. Verilerin, Washington'da bulunan Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun ortak çabasıyla ele geçirildiği kaydedilmişti. "Swissleaks" adı altında Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre HSBC'nin İsviçre hesapları arasında Türkiye'den 3 bin 105 müşterinin bulunduğu belirtiliyor.

157 GAZETECİ DERLEDİ
Hacmi yaklaşık 120 milyar doları aşan 30 bin hesap içinde Türkiye'ye ait toplamı 3,4 milyar dolara yakın binlerce hesabın olduğu belirtiliyor. Swissleaks'in, 47 ülkeden 157 gazetecinin ortak araştırması sonucunda ortaya çıkarıldığı belirtiliyor. İsviçre'den 11 bin 235, Fransa'dan 9 bin 187, İngiltere'den 8 bin 844, Brezilya'dan 8 bin 667, İtalya'dan 7 bin 499, İsrail'den 6 bin 554, ABD'den 4 bin 183, Arjantin'den 3 bin 625 ve Belçika'dan 3 bin 2 hesap bulunuyor. Hesap sahipleri arasında ise elmas ticareti yapan A.Dan Azaumi, Venezuelalı politikacı Alejandro Andrade, Amerikalı milyarder Alfred Taubman, Nijeryalı iş adamı Aliko Dangote, Meksikalı milyarder Carlos Hank Rhon, Uruguaylı futbolcu Diego Forlan, Formula 1 yarışçısı Fernando Alanso ve Amerikalı aktör Christian Michael Slater gibi ünlü isimler bulunuyor.